Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovasok! Lóvásárlás ügyben?...

Lovasok! Lóvásárlás ügyben? (többi lent)

Figyelt kérdés
Unokatestvérem már régóta nagyon szeretne lovat, kiskorában az apjával és a papájával is rengeteget kocsizott. nem szeretnék persze az ő pénztárcájába kutakodni, nagyon jóba vagyunk és tudom eltudná tartani a lovat! rengeteg állatjuk van kezdve a baromfiktól, nyúl, malac, kutyák, cicák stb stb. megszeretném lepni egy kocsi lóval.. Lehetőleg fiatallal, nem feltétlen szükséges hogy nyereg alatt menjen.. Én nem értek hozzá, miket kéne megnéznem hogy tudjam jó kocsis ló lenne? [link] őt kinéztem ha elmennék megnézni persze hogy kedves-e jól viselkedik mikor húzza a kocsit.. ezen kívül? kizárólag kedves emberekre vagyok kíváncsi épülő jellegű kritikával!
2014. febr. 22. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
na pont ezt a lovat néztem ki én is! :) és tettem fel kérsét! :) kíváncsi vagyok mit írnak. bocsi az offért.
2014. febr. 22. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:

*kérdést

egyébként én úgy nem vennék lovat, hogy az illető ne lenne ott. Mindenképp legyen veled egy szakértő, ha lovat veszel és akinek szánnád! :)

2014. febr. 22. 17:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Még szeretnék nézni másik lovat is, mert ez eléggé messze van hozzánk és ez a szín nem tetszik, nekem túl átlagos! de nem rossz indulatból mondom egy ilyen színű ló is lehet csodaszép! :)
2014. febr. 22. 17:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a ló elég vékony, úgyhogy mindenképpen formába kell majd hozni. Ha nem értesz a lovakhoz, mindenképpen vigyél magaddal egy hozzáértő embert, mert lehet hogy neked úgy tűnik, hogy kedves, de pár jelet nem veszel észre. Ezenkívül állatorvost is jó lenne, ha vinnél magaddal.
2014. febr. 22. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok megint. Még annyit hozzá tennék, hogy ne szín alapján vegyél lovat. A jó ló átlátszó :)
2014. febr. 22. 17:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nem értesz a lovakhoz, annyi esélyed van jó lovat venni, mint megnyerni a lottóötöst. Ha hozzátesszük, hogy milyen árkategóriában gondolkodsz, akkor az esélyeket még harmadolhatjuk.

Állatot egyébként sem adunk ajándékba. Nekik kell ellátni a lovat, fizetni a költségeket, egy egyszerű hibából vagy véletlenből, amit nem vettél észre, több százezer forintos orvosi költség sülhet ki. Majd ha szeretnének lovat tartani, segíthetsz nekik anyagilag, ha elfogadják, de ez így egy halott ötlet, hiába vezérli jószándék. Egyébként rendes tőled, de óriási terhet akasztanál a nyakukba a lóval.

2014. febr. 22. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Közben levették a hirdetést, de azért még hozzáfűznék valamit: fogalmad sincs, hogy milyen lovat szeretnének. Lovat venni valaki másnak kb. olyan, mint ruhát venni egy tini lánynak. Minden lovasnak van egy ideálja, egy típusa, ami neki tetszik, mindenki más temperamentumú lovakkal szimpatizál és hobbilónál sokszor a szín sem mindegy.

Ez az egyik, a másik az, hogy ez az árkategória kb. vágóár. Szép dolog másnak lovat ajándékozni, de lehet, hogy ők félmillió körüli összeget rászánnának, te meg veszel egy (bocsánat!) kis gebét, ők meg kínosan mosolyognak... érted, mire akarok kilyukadni. Én pl. személy szerint nem örültem volna a hirdetésben szereplő lónak, vagy egyáltalán annak, hogy más válassza ki azt a lovat, amire a pénzemet költöm és amivel együtt vagyok nap mint nap.

2014. febr. 22. 17:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Ismerem az unokatestvérem, évek óta szeretne lovat venni, de szegénynek sose jön össze. Ez az árkategória nekem teljesen megfelelő a hónapok során fel lehetne hízlalni kellőre, nem szeretnének ők milliós lovat kizárólag hobbi célra kocsist! most is szerettek volna egyet úgy volt, hogy ma megyünk el ketten megnézni csak a 200E-re rátettek egy 50est azt pedig már nem tudta megengedni magának.. az a ló amit komolyabban néztünk volna hasonló volt ehhez is tehát.
2014. febr. 22. 19:28
 9/9 A kérdező kommentje:
úgy gondoltam hogy barátnőmmel mennék el lovat nézni mert ő lovak között dolgozik/ él és más ilyen embert nem is ismerek.. állatorvost akkor hívnám ha a paci komolyabban érdekel!
2014. febr. 22. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!