Lovasok! Lóvásárlás ügyben? (többi lent)
*kérdést
egyébként én úgy nem vennék lovat, hogy az illető ne lenne ott. Mindenképp legyen veled egy szakértő, ha lovat veszel és akinek szánnád! :)
Ha nem értesz a lovakhoz, annyi esélyed van jó lovat venni, mint megnyerni a lottóötöst. Ha hozzátesszük, hogy milyen árkategóriában gondolkodsz, akkor az esélyeket még harmadolhatjuk.
Állatot egyébként sem adunk ajándékba. Nekik kell ellátni a lovat, fizetni a költségeket, egy egyszerű hibából vagy véletlenből, amit nem vettél észre, több százezer forintos orvosi költség sülhet ki. Majd ha szeretnének lovat tartani, segíthetsz nekik anyagilag, ha elfogadják, de ez így egy halott ötlet, hiába vezérli jószándék. Egyébként rendes tőled, de óriási terhet akasztanál a nyakukba a lóval.
Közben levették a hirdetést, de azért még hozzáfűznék valamit: fogalmad sincs, hogy milyen lovat szeretnének. Lovat venni valaki másnak kb. olyan, mint ruhát venni egy tini lánynak. Minden lovasnak van egy ideálja, egy típusa, ami neki tetszik, mindenki más temperamentumú lovakkal szimpatizál és hobbilónál sokszor a szín sem mindegy.
Ez az egyik, a másik az, hogy ez az árkategória kb. vágóár. Szép dolog másnak lovat ajándékozni, de lehet, hogy ők félmillió körüli összeget rászánnának, te meg veszel egy (bocsánat!) kis gebét, ők meg kínosan mosolyognak... érted, mire akarok kilyukadni. Én pl. személy szerint nem örültem volna a hirdetésben szereplő lónak, vagy egyáltalán annak, hogy más válassza ki azt a lovat, amire a pénzemet költöm és amivel együtt vagyok nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!