Miért lehet a lovamnak hasmenése? Mit csináljak vele? Részletek lent
Nem kap túl sok almát/répát? Én megvonnék tőle mindent, kivéve persze a szénát. Helyette lehetne adni neki háztartási kekszet, de nem hinném, hogy sokat segítene.Amit még ki lehet próbálni, az hogy széna helyett, vagy részben szénarudacskákat kap. ilyenre gondolok:
Ebből én adnék neki napi 3x 1 kg-ot és 2x egy kisebb vasvilla száraz szénát.
Nagyon szép, hogy így kitartasz a lovad mellett!
Egyébként nem értem az előttem szólókat...
a korpa hashajtó hatású, azt nem kéne kapnia, helyette inkább más abrakot, vagy amíg hasmenése van semmit (ha úgy se dolgozik).
a bélflóra helyreállítására próbálkozhatsz joghurttal, de azt abrakba kell keverni. napi 1 kis pohár.
amúgy nagyon jó is hasfogót tud adni az állatorvos, de nyilván nem véletlenül nem adott. a mozgás hiánya nyilván nem tesz jót az emésztésének. a joghurtnál jobb házi praktikával nem tudok szolgálni...
esetleg ha takarmány váltás történt (más típusú széna) attól is lehet, ha van ebbe bármi beleszólásod kaphatna más szénát, ha pl. sarjút kap attól simán lehet eleinte hasmenése.
milyen mértékű, jellegű a hasmenés? csak híg a trágyája, vagy tiszta hasmenés a hátsó lába? csordogál belőle folyamatosan trágyalé, vagy csak mikor ürít akkor nem áll gombócokká az ügy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!