Mi ilyenkor a teendő?
Azért az angol telivér nem egy vadállat ám,hogy meg kelljen szelídíteni!Én 20 évig melóztam velük versenyistállóban és jéééé,még mindig itt vagyok sértetlenül.Sőt az ország legtöbb bérlovardájában,túraistállójában van belőlük és prímán elmennek a vendégek alatt.
Attól nagyon sok függ,hogy versenyzett-e,tréningben volt-e.Persze kora,neme is fontos.Ha mén,mindenképp ki kéne heréltetni.Nyert ügyed van akkor,ha nem a pályáról közvetlenül,hanem mondjuk egy lovardából jött.
Ha igen,érdemes lenne a volt trénerét megkérdezni arról,mennyire könnyen kezelhető a ló,mire kell vigyázni nála stb.De ezt minden új lónál érdemes felderíteni,nemcsak telivérnél.
Nagyon intelligens lovak egyébként.Meghálálják a jó bánásmódot.Érdemes a környékeden egy edzőt vagy lóhoz értő szakembert megkérni arra,segítsen neked az elején.Üljön fel rá az első időben jó lovas.
Ha ezt meg kell kérdezned, akkor egyértelmű, hogy még nincs elég tapasztalatod egy saját lóhoz. Nem hiszem, hogy végig akarod nézni, ahogy a lovadat 2 év múlva elviszik a vágóba mert annyira elrontottad, hogy a közelébe se lehet menni.
A telivérekről meg tényleg tévhit, hogy mindegyik pörgős meg menős ló, TAPASZTALT kezek között nagyon is jól nevelt lovak lehetnek. De ha nem ért hozzájuk az ember, akkor ne sok jót várjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!