Tegnap terepen végig lent volt a lovam feje, mintha szaglászna. Csak lépésben mentünk. Mi lehetett a baj?
Igen, ebben is igaza van az utolsónak. Nem jó, ha hagyod ennyire szétcsúszni, mert ebből jönnek aztán a botlások, bakik. Elképzelhető, hogy csak unta magát, és ezt találta ki szórakozásnak, amikor pedig megpróbáltad összeszedni, egyszerűen csak hisztizett. (Összeszedés alatt nem a támaszkodást értem most, terepen én ilyet nem is szoktam elvárni a lótól, főleg ha a cél egy átlagos kikapcsolódás csupán, lónak és lovasnak egyaránt) Légy vele határozott, és igenis szedd fel a fejét, ha bohóckodik a zablával és ellenszegül, akkor pedig hajtsd előre.
De ha arra gyanakszol, hogy fáj a háta, akkor nyomkodd végig a gerince mentén, sunyítani fog, ha valahol kellemetlen érzés ez neki. Esetleg hívd ki hozzá az orvost.
Ha legközelebb is így viselkedik, akkor kihívom az orvost. Ezentúl nem hagyom majd laza száron terepen, nehogy valami baja legyen.
Eddig laza száron hagytam ha léptünk (csak ügetésben, vágtában szedtem össze), de eddig még soha nem volt gond belőle. Nem botladozott, figyelt merre lép.
Lóg a feje és rág.
NINCS KEDVE MENNI! NEM ÉLVEZI! Ennyi a nagy titok! Nem orvod kell neki, hanem változatosság. Más útvonal, ügetős terep, kis vágta. Végig sétában persze, hogy az aprót keresi a földön unalmában!
nemáár.. még ennyit se engedni a lónak h laza száron menjen..:o nevetséges.!
változatosság kellene egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!