Milyen színű csikó születhet egy zsufafakó mén, és cremello kanca keresztezéséből?
Amennyiben a zsufafakó az angolul buckskinnek nevezett színváltozat, akkor garantáltan születhet zsufafakó és perlino(50-50% esély), ha adottak a körülmények, akkor tűzött fekete vagy cremello is, ezek feltétele hogy a mén fekete ill. sárga hordozó legyen.
Szürke csak akkor lehetne, ha legalább 1 szülő szürke.
Köszi a válaszokat. :) Hallottam olyanról is, hogy két szürke ló leendő csikóját (többnyire szürke felmenőkkel) már Hópihének, vagy hasonlónak nevezték, és pej lett. :D
Viszont nekem csak egy történet szempontjából érdekel, felmenők nincsenek, és sosem tudom megjegyezni, mi a különbség a buckskin és dun között. :$ De nincs hátszíja a csődinek, ha ez számít.
A szürke egy olyan szín, ami bármit elnyom, és elég egy szürke szülő, hogy a csikó örökölje. Egyáltalán nem meglepő, hogy két szürkének mindenféle egyéb utódja születik. Ilyen a domináns-recesszív öröklésmenet.
Egy igazi fakó hátcsíkja mindig leér a háta közepétől a farkáig. Ez addig egészen jól működik, amíg egyéb gének nem hígítják ki a ló színét annyira, hogy ne maradjon elég pigment egy kontrasztos hátcsíkhoz. De ez már egy másik baleset :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!