Mit gondoltok erről a nyeregről?
Nagyon tetszik, elvileg szombaton megyek kipróbálni, de több lóra használnám. Ha vastag nyeregemelőt használok alá, akkor nem lesz semmi baj, ugye?
Mindegyikre rá kell próbálni. Ha az egyikre nem jó, akkor aztán édesmindegy, mit teszel alá, akkor is fel fogja törni, maximum egy ideig látszólag elfedi a gondot, aztán nem érted, mitől bakol a lovad, meg mitől vannak súlyos hátfájdalmai.
Ha rád kicsi a cipő, mindegy, kibéleled-e habszivaccsal, nem lesz jobb.
Szép nyereg, de azt vedd figyelembe, hogy az ülőfelületen lévő szakadások sokszor a nyeregváz hibáját jelzik, ezen kívül szerintem túlságosan elöl van a súlypontja. Szóval a vázat feltétlenül csekkold le.
Az én véleményem az, hogy nyeregemelővel egyfajta hibát lehet kiküszöbölni: a túl széles markamrát. Ha szűk és még alá teszel valamit, csak még szűkebb lesz és ugyan úgy nyomja a lovat. Ha nem töri fel, elmegy, de mindenképpen diszkomfort érzést okoz a lónak.
itt meg tudod nézni milyen, ha törött a váz és hogy hogy kell megnézni.
én inkább az első és a hátsó kápánál szoktam fogni és "bele térdelek", de ez a hivatalos módja
http://www.youtube.com/watch?v=TP1QRsQAiJI
a marvasat is érdemes megnézni úgy, hogy megpróbálod a markamrát két kézzel összenyomni.
Vagy úgy, hogy a videón látható módon a hátsó kápát magadhoz szorítod és a markamra egyik, majd másik ágát is magadhoz húzod.
Ennek a fószernak a "saddle fitting in 9 steps" videóit érdemes megnézni, nagyon hasznosak: http://www.youtube.com/user/mjpschleese/videos
Bocsi, hogy ennyit írok... nézegettem még egy darabig ezt a nyerget és minél tovább nézem, annál ferdébbnek látom...más is látja vagy ilyen későn van? :)
Az elölről, a felülről és a hátulról készített képeken is úgy látom, hogy a váz balra el van csavarodva és a tömések sem tűnnek szimmetrikusnak.
Köszönöm mindenki válaszát, Valetta, majd ahogy lovon lesz akkor is lefotózom és elküldöm , jó? Nagy segítség lenne ha megnéznéd! :)
Mindenki válasza nagyon hasznos volt, köszönöm!
Paci.hu-n nem vagy fenn? Ott vannak nyergesek, meg olyanok is, akiknek sokkal jobb szemük van az ilyesmihez, mint nekem. Szerintem már a hirdetés alapján is érdemben hozzá tudnának szólni, kérdezd meg őket, mert elég nagy rizikó lehet ez a nyereg.
Készíts egy fotót alulról, a tömésekről és ha a lovon lévő nyerget fotózod, feltétlenül készíts képet hátulról, pontosan középről, illetve oldalról is, hogy az egyensúlyt látni lehessen.
Ha lóra próbáláshoz odaadják a nyerget, próbáld fel mindre,
- izzaszd meg őket és nézd meg, hogy a lovon az izzadásnyomok szimmetrikusak-e, nincs-e valahol száraz folt, mert az azt jelenti, hogy ott túl erősen nyomja a lovat a nyereg.
- Tiszta alátétet nem tiszta lovon használva a koszfoltokból is lehet következtetni fontos dolgokra (ahol koszos, ott van nyomás, ahol tiszta, ott nincs nyomás, pedig lehet, hogy kellene vagy éppen nem kellene lennie).
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a lovak beszélni tudnának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!