Ágaskodás, irányíthatatlanság?
Nem tudom, hogy mire vagy képes (hogy őszinte legyek, nem is érdekel), csak azt, hogy mire nem: rendesen felvenni a lovat. Olyannyira, hogy egy internetes fórumon kell megkérdezned.
Én nem versenyzek és pláne nem ugratok (főleg nem úgy, tökmindegy, mit csinál a ló, csak valahogy ugorja meg amit elé raknak). Nekem az nem poén, hogy a ló szemébe tudok nézni a nyeregből, de ha neked igen, hát hajrá!
Én abszolút egyetértek Vallettával - nem a Te képességed a kérdés, de nem is a lóé. Senkit sem izgat, hogy most meg tud-e ugrani 100 vagy akár 120 centit. Többen mondják, hogy figyelni kell a lóra is - és igazuk van. Nem a versenyzés és a teljesítményorientáltság a lényeg. A ló tempójában kell haladni, nem pedig minél előbb kierőszakolni belőle a versenyszintet - mert az alapok nem megkerülhetőek, és ez vissza fog ütni.
Amíg nem tud normálisan fordulni (nem makacs, hanem féloldalas, amit következetes munkával lehet enyhíteni, mérsékelni), addig nem tud megfelelően odakerülni az egyes akadályok elé. Azonban amíg ez nincs korrigálva, nem várhatod el tőle, hogy menjen jól (na ez a másik - mi az, hogy egy ló jól megy, vagy, hogy nem megy jól), ha egyszer fizikailag nem képes. Ha az egyik oldali izmok kötöttek, a másik oldala laza, rugalmas, akkor nincs mese, egyszerűen egyik oldalra tud fordulni, a másikra darabosan, deszkaként esetleg.
A fejfelkapkodás másik dolog, nem derékkal kell felvenni, hanem szár, testsúly és csizmasegítség összességével. Szárhoz nyúlni ráadásul nem csak felvételkor kell - ha a ló kitér ez alól, akkor gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!