Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szoktassam le?

Hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés

Elmentünk a családommal nyaralni egy hétre és addig megkértem az edzőmet, hogy a lovamat lovagolhatják, de csak haladók vagy futószárral mehetnek rajta.Volt egy lány akinek nagyot tetszett a lovam és mindig "elvileg" kivitte sétálni, közben meg rá ült és lovagolt rajta.Azóta pedig ágaskodik. Azt mondta a lány,hogy azt hitte hogy eladom és megakarta volna venni, és trükköket tanított neki.

Mit csináljak? Újra be kell lovagolni?

2013. dec. 18. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:

"Ujra be kell lovagolni?"... Ebből látszik, hogy te is hasonlóan értesz a lovakhoz mint a másik lány...

Te sehogy se szoktasd le, amúgy se értem ha van edződ miért tülök kérdezed? Akkor minek van edződ?

Inkább kérdj meg valakit aki tényleg ért hozzá, hogy szoktassa le róla a lovat.

2013. dec. 18. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Ágaskodásra van egy abszolút hatásos módszer, de ne kezdj hozzá magad, hanem kérj meg rá egy profit, mert nem veszélytelen. Ki kell provokálni a lótól az ágaskodást, aztán ügyesen elrántani. Essen el szépen, a lovas pedig üljön rá a nyakára és üldögéljen egy ideig (az én régi edzőm, nagyon nagy név militaryban, azt mondta: annyi ideig kell ülni rajta, amíg elszív 1-2 cigit :-D ), ez ugyanis a legnagyobb büntetés a lónak. Hogy nem tud felállni. Legközelebb nem fogja megcsinálni, tutira.
2013. dec. 18. 16:54
 3/8 A kérdező kommentje:

2. válaszoló köszönöm, igen gondoltam hogy hívok egy hozzá értő embert vagy pedig az edzőm segít

1. válaszoló- a be lovaglást át lovagolásnak gondoltam, hogy ezt a problémát megszüntessük.

2013. dec. 18. 17:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Gabka, ez óriási! :DD

Én erről csak hírből hallottam, jómagam "a saját seggét szagolgatva forog a ló körbe-körbe" megelőzési technikát ismerem.

2013. dec. 18. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Valletta, én meg a te módszeredet nem ismertem. :-) Hiába, mindig tanul az ember! :-)
2013. dec. 18. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem ágaskodott,akkor egy hét alatt nem nagyon fogják belenevelni.... Ha elkezdik vele csináltatni ezt a sok f szságot ,ahhoz idő kell még rászokik a hülyeségre. Ha eddig normálisan volt lovagolva,nem hinném,hogy egy hét alatt sikerült teljesen befejeltetni.
2013. dec. 18. 19:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy időben az én lovam is ágaskodott. Ráültem, és felállt két lábra, megijedtem, utána pedig elkezdett ezzel szórakozni. Akkor összeszorítottam a fogam, és elvertem. Kemény volt, mert földhöz akart vágni, de fent maradtam, az óta nem volt ilyen problémánk.
2013. dec. 18. 19:53
 8/8 x) ***** válasza:
Mindenek előtt ezt a kérdést linkeld be minden "meg akarom tanítani a lovamat ágaskodni, de nem értek hozzá" típusú kérdés alá. Egyébként egy atyai nagypofon meg a földre rántás is egész jó módszer.
2013. dec. 19. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!