A lovam nagyon ideges versenyeken? Többi lent.
Esetleg próbáld meg ezt, veszteni nem veszíthetsz semmit, ártani nem árt, és talán beválik majd: [link]
Én adtam ilyet az egyik lovamnak, igaz mi nem jártunk versenyre, csak ő alapból ingerlékeny, ideges természetű, és volt egy időszaka, amikor különösen az volt, amíg adtam neki ezt, teljesen kezelhető volt természetileg, és nem lett tőle sem lusta, sem tompa, csak nem volt ideges.
Másik dolog - nyugodj meg! Ha te ideges vagy, a ló is az lesz, és ez innentől egy öngerjesztő folyamat, mert te is ráparázol, hogy most mi lesz, most ettől fog megijedni, attól feszül be, és ott fog kiugrani a pályáról. Nyugodj meg, téged mindez nem érdekel ,csak a pálya, amit teljesítened kell. Nagyon jól tudod, ismered a pályát, a lovadnak is már a könyökén jön ki, annyit gyakoroltátok, betéve tudjátok, minek aggódni? Ha megrezzen, határozott előrehajtás, téged márpedig nem izgat, hogy ott egy ember, vagy ferdén áll egy faág, látott már ilyeneket, és egyébként is: elvárod, hogy rád figyeljen, és arra koncentráljon, amit kérsz tőle. A többit felejtse el.
Ehhez fontos a jó, alapos bemelegítés a verseny előtt, lazítsd el a lovad már akkor, hajlítgasd át, csinálj vele tolódásokat, és olyan dolgokat is kérj tőle, amit csak ritkán: ne a megszokott rutinból dolgozzon, mert akkor ráér nézelődni. Várd el tőle, hogy versenyen a legtöbbet hozza, és ugyanezt magadtól is.
Másik, sok versenyre kell járni vele, hogy természetes legyen neki a közeg. Ez olyan, mint a tereplovaglás: évente kétszer mész ki, olyan balhét levág alattad, hogy csak nézel. Ha heti kétszer mész ki vele, akkor ez válik a természetessé, hogy most munka van, dolgozni kell kint is, ez nem a nagy tombolás helyszíne.
Kaphat mellé magnéziumot, nem csodaszer, de nem is dopping. Használhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!