Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi lehet a gond a lovammal?...

Mi lehet a gond a lovammal? Ez az 1 napi lovaglás ennyit ártott volna neki?

Figyelt kérdés
A sztori a következő: van egy arab telivér heréltem, és vasárnap tanulnom kellett, nem értem rá kimenni, ezt az oktató is tudta, és elkérte a lovamat a napra, mert sokat kellett terepre menni és neki nem jutott ló. Mondtam neki, hogy nyugodtan vigye. De ma már rá se lehet ismerni a lóra. Nem reagál úgy a segítségeimre. Ingerült, feszült, nyugtalan. Rohanni akar. Pörgős volt mindig is, de sose akarta a szárat kitépni a kezemből, ma meg pont ezt csinálta. Pedig alig fogtam. Próbáltam megereszteni, de akkor még jobban pörgött. Semmire nem reagált. Az oktató nem mondja el hogy hogyan, milyen stílusban lovagolta. Azt mondta, hogy valószínűleg nem értek a lovamhoz.7 éves ló, 3 éves kora óta van nálam. 4 évesen belovagoltam. Egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy bepörög. Ez csak vágta kezdeténél volt. Ügetésbe úgy ahogy normális volt.
2014. jan. 20. 16:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
már keresek másik helyet, nem számít most már hogy drágább lesz-e, a lónak legyen jó
2014. jan. 21. 12:28
 12/17 anonim ***** válasza:
Más alá meg többet ne add a lovat, kivéve, ha megbízol az emberben és te is ott vagy.
2014. jan. 21. 13:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Bár a közhangulat az oktató ellen fordult, én várnék egy hetet, hogy ilyen marad-e a ló? Lehet, hogy csak rossz napja volt a lovadnak. Nekem egy kisbérim van, általában nyugodt, megbízható ló, de vannak néha olyan hetei, mikor alig lehet megfogni, ugrál, addig bakol míg le nem esek, ráfeszül a szárra, nem lehet vele dolgozni. Aztán pár nap alatt megint megnyugszik, és újra normális, lehet vele edzeni, sőt, díjlovaglásban, díjugratásban versenyzem vele. Néha van, hogy kölcsönadom kipróbálni barátaimnak, bizony ült rajta olyan lovas is, aki annyit tudott, hogy addig kell ütni rúgni míg nem megy gyorsan, aztán ha túl gyors, a szárba kell kapaszkodni. Ideges is volt alatta a lovam, mert amúgy finoman lovagolom, hiszen díjlovagolok vele. Viszont ahogy felültem én a kezdő rugdosós szájbatépős lovas után, 1-2 kör után megnyugodott, ismer, hogy én vagyok a gazdája, és nem bántom, teljesen kezelhető lett. Pedig többször is ült rajta gyerek, kezdő, meg rossz lovas. Szerintem egy lovaglással nem tudja úgy elrontani a lovadat, hogy az 3 év ismertség után alattad is hülye legyen, ha előtte nem volt az. Én nem vesznék össze vele emiatt, mert nem biztos, hogy az ő hibája. Inkább megnézném, hogy lovagol. Ha jó lovas, odaadnám neki máskor is a lovam, ha nem az, akkor nem. Én a saját edzőmnek pl nem adom oda lovaglásra a lovamat, mert ő nem kezeli jól a hisztis napjain, viszont egy másik edzőnek odaadom, ő lovagolja rendszeresen.
2014. jan. 21. 18:04
 14/17 anonim ***** válasza:
na mit mondtak azok a lovasok akik vele voltak lovagolni? :)
2014. jan. 21. 20:05
 15/17 anonim ***** válasza:

"Nem velem történt meg, de legutóbb mikor egy másik bértartó veszett össze vele, akkor azt mondta, hogy maradjon csendbe ő látja el a lovát, tehát innentől kezdve csönd a bértartóknak."

És talán ingyen látja el a paraszt? A helyedben úgy leordítanám, hogy zengene az egész lovarda. Nem tudom, mit képzel, hogy ő tesz szívességet? Lovardából sok van, neki kéne mindent megtenni, hogy ott maradjatok egyszerűen azért, mert ha nem teszi, akkor jobb helyet kerestek a lovardája meg tönkremegy. Én elvinném a lovamat plusz elmondanám a többi bértartónak is, hogy mit csinált és miket mondott. Na akkor legyen nagy arca, ha a bértartója fele lelép:).

2014. jan. 23. 09:14
 16/17 A kérdező kommentje:

a többi lovas azt mondta, hogy a ló megijedt valamitől és ugye bepörgött és az oktató meg bepánikolt, hogy gyorsabb a ló és pörög

és elég rendesen húzta a száját, de úgy mond nem bántotta pálcával

pár bértartóval most összefogtunk, és az egyik bértartó lovát lovagolhatom, amíg az enyém rendbe jön és csapatosan új lovardát keresünk

2014. jan. 23. 19:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Milyen oktató az, aki fosik egy pörgősebb lótól?????
2014. jan. 23. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!