Mi lehet a gond a lovammal? Ez az 1 napi lovaglás ennyit ártott volna neki?
Nah, én pont ezért nem engedem át soha, senkinek a lovamat. Nem érdekel, milyen szinten lovagol, mennyire ért a lovakhoz, ha bármit elront, nekem egy hónap, mire rehabilitálom a pacit. Valószínűleg nálatok pont ez a helyzet, hála az oktatódnak, jó kis munka vár rád. Nem elég, hogy rosszul használta a szárakat, és jól megtépte szerencsétlen lovat, meghajtotta, és szerintem indokolatlanul meg is verte. Nekem is arab telivérem van, és az idegbeteg rohangászás a rossz pletykák ellenére nem fajtajelleg, pedig ő is pörgős jószág ám, de mindezek mellett a végsőkig engedelmes. Ha eddig nem csinálta, és most igen, akkor minden bizonnyal a terepen lovagolták hibásan. Én nem értem, miért nem képelted fel még azt az oktatót, szerintem írj egy szerződést a lovardával, hogy soha, semmilyen körülmények között nem ülhet fel rá más többet. Ez nem iskolaló, hanem saját, és a fajta amúgy is eléggé ragaszkodó tud lenni, ha a te jelzéseidet és szárkezelésedet megtanulta, akkor az attól eltérőbbet egyszerűen nem fogja érteni, és ha még indokolatlanul pálcázzák is közben, akkor bizony bepöröghet, az ilyesmit nem viseli el a fajta idegrendszere. Inkább ne üljön rá hetekig más, minthogy valami idióta tönkretegye nekem.
Kitartás, kitartás, nem lesz ezzel gond, lovagold a saját stílusodban, én biztos váltanék pár hangos szót az oktatómmal, pláne, ha beszól, hogy nem értek a saját lovamhoz. Szépen meg fog nyugodni a paci, és olyan lesz, mint rég.
Az első jól leírta. :(
Amit meg ma reggel az utolsó hozzászólásodban írtál, az alapján egyértelmű, hogy MENEKÜLJ erről a helyről!
Keress új bértatást, ezt az embert pedig nem szabad oktatónak nevezni.
Hosszú hónapok évek munkáját lehet tönkretenni egy rossz élménnyel. Neked elég melós lesz az elkövetkezendő pár heted, mire lenyugtatod a lovad. Én sok sikert kívánok hozzá és remélem a következő bértartó hely már normális lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!