Nem megy a tanügetés, nagyon el vagyok keseredve, mit csináljak?
Ha nem biztos az ülése, akkor miért lovagoljon egyedül?
Próbáljátok ki futószáron, hogy hevederben lovagolsz és nem nyeregben. Teljesen más lesz, jobban érzed a lovat is. Amúgy minden ló más ütemben, másként lép, más egy 170-es nagy mozgású lovon ügetni, mint egy 150 centis "varrógépen".
A gyakorlással mehetsz biztosra, amúgy ilyen témákban érdemes az oktatódat is megkérdezni.
A lovaglást elkezdeni pedig sosem késő!
Szia!
Nagyon fontos az szerintem, hogy eleget legyél futószáron. Ha ott a kéz független mozgásával együtt sikerül biztosan az ügetés, akkor elég a szárra és az irányításra figyelni. Legalábbis itt így megx. Sokszor csináljuk, hogy a kengyelt felhajtjuk a nyereg elé, így a lábad egészen le tud nyúlni, jobban a ló hátába tudsz ülni. Sokat kell erősödnie a lábadnak is persze :D
És természetesen gyakorlás, önbizalom, hiszen a ló nem bicikli :)
Egy év mulva el sem fogod hinni milyen jól megy :D
Elmesélem neked hogy az se mindegy hogy a ló milyen súlyú..mert ahova én járok ott van egy olyan ló amely nem hízó képes a szív betegsége miatt..ezáltal a tanügetés borzasztó rajta (!) (pedig már nagyon kicsi korom óta lovagolok),de amikor csak egy kicsivel formásabbat kapok ez a probléma nem merül fel.
Tehát ez lótól is függhet,nagyon sok közre játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!