Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem megy a tanügetés, nagyon...

Nem megy a tanügetés, nagyon el vagyok keseredve, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kezdtem el lovagolni, amolyan "halmozottan hátrányos helyzetben" (=felnőtt fejjel, és nem tudok heti egy, max. két alkalomnál többet menni, mert sok a túlóra a munkahelyen). Az első pár alkalom után még bizakodó voltam (sikerült futószáron úgy ügetni, ami hasonlít ahhoz, amit csinálni kellene), de amint beengedtek a többi lovas közé, össze-vissza pattogtam. Feltételezem, az volt a gond, hogy a ló ilyenkor gyorsabban megy, de akkor is, a többieknek sikerült... Próbáltam én térddel szorítani, hátrébb dőlni, meg a csípőt lazára engedni, de az Istennek nem megy. Mit kellene csinálom? Van olyan, hogy valaki genetikailag alkalmatlan a lovaglás alapszintű elsajátítására?
2014. jan. 19. 20:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha nem biztos az ülése, akkor miért lovagoljon egyedül?

Próbáljátok ki futószáron, hogy hevederben lovagolsz és nem nyeregben. Teljesen más lesz, jobban érzed a lovat is. Amúgy minden ló más ütemben, másként lép, más egy 170-es nagy mozgású lovon ügetni, mint egy 150 centis "varrógépen".

A gyakorlással mehetsz biztosra, amúgy ilyen témákban érdemes az oktatódat is megkérdezni.

A lovaglást elkezdeni pedig sosem késő!

2014. jan. 20. 10:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem még futószáron kellene menned, nem osztályban. Mindenki úgy kezdi, hogy pattog, nem találja az ütemet. Ezen csak gyakorlással lehet javítani. Egyszercsak majd ráérzel az ütemre, hogy mennyire kell kikönnyíteni, szorítani stb.
2014. jan. 25. 19:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Épp olvastam, hogy amikor Dallos Zsófia tanult lovagolni gyerekkorában, két évig futószáron ment szár és kengyel nélkül. Meglett az eredménye. Bárcsak én is lovagolhatnék minden nap, így sajnos nem tudom, mennyi esélyem van valaha megtanulni :(
2014. jan. 25. 21:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon fontos az szerintem, hogy eleget legyél futószáron. Ha ott a kéz független mozgásával együtt sikerül biztosan az ügetés, akkor elég a szárra és az irányításra figyelni. Legalábbis itt így megx. Sokszor csináljuk, hogy a kengyelt felhajtjuk a nyereg elé, így a lábad egészen le tud nyúlni, jobban a ló hátába tudsz ülni. Sokat kell erősödnie a lábadnak is persze :D

És természetesen gyakorlás, önbizalom, hiszen a ló nem bicikli :)

Egy év mulva el sem fogod hinni milyen jól megy :D

2014. márc. 24. 19:05
 15/15 anonim válasza:

Elmesélem neked hogy az se mindegy hogy a ló milyen súlyú..mert ahova én járok ott van egy olyan ló amely nem hízó képes a szív betegsége miatt..ezáltal a tanügetés borzasztó rajta (!) (pedig már nagyon kicsi korom óta lovagolok),de amikor csak egy kicsivel formásabbat kapok ez a probléma nem merül fel.

Tehát ez lótól is függhet,nagyon sok közre játszik.

2014. máj. 4. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!