Nem megy a tanügetés, nagyon el vagyok keseredve, mit csináljak?
Most a tanügetés nem megy vagy a könnyű?
Amúgy mind a kettőre ugyan az a megoldás, gyakorolni kell. Olyan nincs hogy valaki nem tud megtanulni, csak valaki előbb ráérez...
Jól értem, hogy az a gondod, hogy egy hónapi (=maximum 8 alkalom) lovaglás után még nem tudsz tökéletesen tanügetni?
:)
Figyu, majd akkor szólj, ha 8 év után sem tudsz.
Légy szíves adj lejjebb a megfelelési kényszeredből, és nyugodj meg. Aki azt mondja, hogy ő egy hónap alatt tökéletesen megtanult lovagolni, az hazudik.
Lesz neked is nehézséged, bizonyára lesz olyan komponense a lovaglásnak, amivel hosszú hónapokat is fogsz szenvedni. Alázat, és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
A lovaglást egy életen át tanulja az ember. :)
Kitartást kívánok neked! Jó látni, hogy vannak olyan felnőttek, akik ilyen korban is bele mernek vágni új dolgokba :)
Én nem javasolnám, hogy szoríts a térdeddel, hanem épp az ellenkezőjét, engedd el magad, lazítsd el a lábad, engedd hátra a vállad, nézz fel és ha emlékszel még, hogyan kell a hintát hajtani, úgy próbáld a lovon előretolni a csípőd minden ütemnél.
És ne keseredj el, minden kezdet nehéz. :)
Próbálj beszélni az oktatóddal, hogy hagy lovagolj egyedül, több lovas nélkül. Akkor neked is könnyebb lesz lassabb tempót diktálnod a ló számára és nem tereli el semmi se a te, se az ő figyelmét.
A gyakorlati részét pedig nem ismétlem, már leírták. :D
Jól eltaláltad a dolgot a csúsztatott kuplungos példával. A lovaglás sok szempontból tök ugyanolyan, mint az autóvezetés. Sok olyan részből áll, amire rá kell érezni. És a ráérzés a gyakorlással jön. Ha ráéreztél, az adott dologból szinte reflex lesz.
Szintén azt javaslom, hogy ne szoríts a térddel, hagyatkozz az egyensúlyodra abban, hogy fent maradj, és a laza csípőt meg a hátradőlést nagyjából össze lehet azzal foglalni, hogy a farzsebeden ülj. És ha egy hét múlva nem megy, meg két hét múlva sem megy, akkor három hét múlva is gyakorolj szorgalmasan. Előbb vagy utóbb meglesz az. Azért vagy ott, hogy fejlődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!