Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lehet hülye vagyok de mire jó...

Encó kérdése:

Lehet hülye vagyok de mire jó az orrfék a kantáron?

Figyelt kérdés
Több mint 10 éve lovagolok de még mindíg nem értem mire jó az orrfék hiszen ha jól megnézzük olyan minta csak dísz lenne a kantáron mert bár ott van de önmagában szerintem csupán dísz!Hoszen a ló a szárba támaszkodik az az a zablára!?Úgy gondolom több haszna lenne az orrféknek ha az a hajtószárra lenne csatolva,és akkór jobban lehetne az állatnak a száját is kímélni!!Vélemény??
2014. jan. 16. 12:52
 1/3 anonim ***** válasza:

tulajdonképpen csak arra van, hogy tartsa a kisorrszíjat, amivel be lehet zárni a ló száját. ha nem kell a lovad száját bezárni, mert pl. nem tátog, tehát nem használsz kisorrszíjat, akkor valóban csak dísz, én pl. nem használok orrszíjat soha, azonnal kiszedem a kantárból.

a szárra rögzített orrfék ötletet nem is értem és nem is tudom elképzelni.

2014. jan. 16. 15:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Némileg fixálja a kantárt, de valóban nincs különösebb jelentősége, ha nem használsz segédorrszíjat. Én nem használok, de fenn szoktam hagyni.

A kérdés második felét nem értem, márcsak azért sem, mert több, mint 10 éve lovagolsz és a "hajtószárat" gondolod az orrszíjba becsatolni? Vannak zabla nélkül kantárak, illetve van két érző kezecskéd, azokkal tudod kímélni a ló száját.

2014. jan. 16. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves encó!

Az általad leírt dolog, az orrszíjba kapcsolódó szár már létezik, a neve hackamore és van kar nélküli változata is, esetleg még opcióként használható a zabla nélküli kantár.

2014. jan. 17. 11:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!