Milyen új kantárat vegyek a lovamnak?
Én mindenképp bőr kantárt néznék, én egy percig se néztem a márkát, csak, hogy jó minőségű bőr legyen, aztán annyi.
Az előző kantáramat nagyon imádtam, annak például konkrétan nem is volt márkája, de hihetetlenül jó minőségű volt, egyszerűen remek kis darab, na. Hála égnek kölcsönadtam egyszer, és megrágta a ló...
Én sosem értettem ezt... mégis mi történhet egy kantárral? Lovagoltam néhány évet, sosem drága, hetente kenegetett, szuper kantárokkal, hanem idősebb, viseltesebb darabokkal és soha nem történt semmi bajuk, pedig volt esés, baleset, és persze mindennapos lovaglás. Nem tudom elképzelni a szituációt, hogy a kantár leszakadjon a ló fejéről - de ha már úgy adódik, talán még jobb is, ha szakad.
Szóval én a saját lovamra is egy egyszerű, olcsó kis kantárat vettem. Aminek nagyobb jelentősége lehet, az a jó minőségű szár.
Akkor tud elszakadni, ha leesel a lóról / felborulsz vele és elszabadul a ló. Belelép a szárba és kész. De lehet az a legdrágább meg a legocskább kantár is, ilyenkor mindegyik szakad.
Amúgy meg pl a nagylovasos papirvékony bőrű kantárt egy idő után (nekem ) nehéz volt becsatolni mert tönkre ment a bőr, undoritóan nyeglett össze vissza.
Egy komolyabb bőrből készült kantár, ami orr/tarkó résznél mondjuk vastagabb párnázottabb, sokkal jobba lónak, és tovább is fogja birni, mert igen is van különbség. De nem kell elszállni vele. 10e körül már fantasztikusakat lehet kapni.
Hát úgy igen. Ezért is fogom úgy a szárat esésnél, mintha az életembe kapaszkodnék. :)
Így inkább magával ránt egy métert, de ugye az a súly, amit én bele tudok fogni, nem szakítja el a szárat és legalább a ló sem rohan el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!