Lovagolni szeretnek! Mit tegyek? (Lent)
Sosem lovagoltam, mindig is feltem valamiert a lovaktol... viszont nagyon szeretnek lovagolni, es nem tudom hogy gyozzem le a felelmem veluk kapcsolatban. Otletek?
Elore is koszonom!
14/L
Ne aggódj normális helyeken rendesen a saját tempodba tanítanak , ha nagyon félsz beszéld meg a leendő oktatadoddal a dolgokat es hogy először szertenéd csak simogatni meg ápolni a lovakat.
Nekem úgy volt hoyg eszméletlenül féltem hyog leesek és rágörcsöltem sokat sírtam mert féltem de nagyon rendes okatato volt és megtanultam lovagolni !! Bár volt hyoh majdnem lemondtak rólam anyira féltem de meg tanultam ! Szoal bízz magadba megpróbálni meg lehet ha nagyon nem megy es nem élvezem akkor befejezés de veszíteni nem veszít ész semmit! :)
Arra azért készülj fel lelkileg, hogy a bérlovak gyakran nagyon lelkesen odamennek, és a zsebeid körül turkálnak. (A sok hülye répáztató kiscsaj miatt veszik fel ezt a szokást.) És a ló nagyon erős, véletlenül is kárt tehet benned. Mondjuk ha a lábadra lép a decens kis 500 kilójával... és még csak észre sem veszi, mert a patában nincsenek tapintóidegek, a szemivel meg nem lát oda, úgyhogy teljesen nyugodtan elálldigál a cipőd orrán.
Ja, meg nagyon nyálas egy ilyen ló. Főleg ha almát adsz neki... pfúj! Szóval ócska ruha, bakancs ajánlott, és mindig legyél készen arra, hogy ha szaladni kell... szerencsére a lónak mindene nagy és nehéz, ezért nagyon hirtelen mozdulatokra nem kell számítani... de azért vigyázz vele! Vannak bizonyos szabályok... pl. sose szabad előlről odamenni hozzá, mert azt támadásnak veszi, de hátulról sem, mert akkor nem vesz észre, és megilyed, oszt rádrúg... de ezeket majd elmondja a lovasgazda. Ja, a tb-d az legyen rendben... ugyan nem mindig kell... három éve Sóskúton sem kellett egy csajszinak... mert a hatalmas, vadvirágos réten képes volt fejjel ráesni az egyetlen kődarabra. Meg aztán ott vannak azok a karámfához dörgölések, elragadások... szóval veszélyes üzem. Ahogy K. László elmésen megfogalmazta: a ló egy olyan jármű, amit egy vírusos kompjuter irányít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!