Melyik lò ragaszkodobb?
Szerintem nincsenek nagyon ilyen külön fajták.
Az biztos, hogy átlagosan a heréltek barátkozósak.
De például van egy hely, ahova lovagolni jártam, ott két arab telivér volt, és úgy követték a gazdit, meg annyira szófogadóak voltak (pl nem mentek el, ha kikötés nélül voltak), hogy máshol nem is láttam olyat. :)
Köszi a válaszokat!
Akkor esetleg olyat ami azt szereti ha egy ember lovagolja?
Ha egy-emberes lóra gondolsz (aki minden új lovasát teszteli és csak egy embert fogad el), az 100%-osan egyed, illetve neveltetés függő, a genetikának (vagyis a fajtának) semmi köze nincs ehhez. Ez amúgy a frízre is igaz.
A fajta leginkább a ló küllemét adja meg: színe, marmagassága, izmoltsága, tömege. A vérmérséklet csak annyiban függ a fajtától, hogy általánosítva a hidegvérű lovak (amiknek a méretéhez képest is nagy tömege van) nyugodtabbak, lanyha mozgásúak, míg a melegvérűek fürgébbek és sportosabbak (a pónikat, kislovakat most hagyjuk). Magyarul a ló jelleme, emberhez való viszonya kizárólag a tapasztalataitól függ és nem a származásától.
Nem fajta, hanem egyed, azon belül s a ló természete, és a gazdájáé: ahogyan bánik vele, mennyit foglalkozik a lóval, és mindezt hogyan teszi, stb.
Lehet frízem, ha minden nap csak kimegyek, rádobálom a cuccot, lelovacskázom a magam egy óráját, félúton jól elverem, hogy miért nem megy már megint úgy, ahogyan tegnap az Eurosporton láttam, aztán bedobom a bokszába... Hogy is mondjam, szerintem nem fog a végletekig ragaszkodni hozzám, hamarabb kezd kötődni a lovászhoz, akitől a kaját kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!