Két kérdésem van (? )
1) Még sosem szoktattam zablához lovat,most viszont hozzá kell szoktatnom egy csikót.Rá vettem,hogy a szájába vegye,rákentem egy kis almát,hagy szokja és jó élmény legyen neki,de most már úgy is rágja a zablát ha nincs rajta semmi.Idővel abbahagyja majd?Ha esetleg ráteszem a kantárt és nagyon zavarja a zabla,hagyjam,hogy piszkálja,vagy inkább vegyem le?Nem nagyon szoktam lovagolni kantárral,de jó,ha hozzá van szokva... :)
Ja és a ló már nagyjából be van lovagolva,csomózott kötőfékkel. Futószárazni is szoktam,nincs különösebb probléma vele.
2)Nos ugyanez a ló hozzánk került,amióta itt van (1 hónap) még csak 1-szer ültem rá.Nincs lovas a közelemben aki tudna segíteni...Szóval ha indítanám nem nagyon megy előre inkább hátrál.Kimozgattam előtte mielőtt felültem rá,csak hát...még csikó.Szóval ha a ló hátrál miközben indítom mit kéne tennem? ( a pálcázást hagyjuk,elég menős paci).
Szerintem idővel abbahagyja. Ha nem próbálj ki másik zablát.
Vagy használj hackamoret. Én azt szoktam csinálni ha egy ló hátrálni kezd hogy nem előre lovagolom hanem azt kérem tőle hogy hátráljon, így azért megy hátra felé mert én azt kérem tőle, persze ez nem bitzos hogy neked is bejön.( de az én lovam már nem csikó) kérj meg valakit hogy vezesse vagy szóljon rá hátulról.
Az nem baj, ha rágja, de ha a fogára tudja venni, nem jól van beállítva.
A másik kérdést hagyjuk, mert nem vagyok híve a belovaglás interneten való magyarázásnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!