Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ügetőnél vágta jobbkézre?

Ügetőnél vágta jobbkézre?

Figyelt kérdés

Az ügetők általában tudom,hogy jobbra merevek,az enyém is.Lépésben ügetésben már nincs,gond,de a jobbkézte vágta katasztrófális.Néha beleüget a hátuljával,nagyon az elején van és rohan.Nem megy át rajta félfelvétel(mert rögtön visszaesik ügetésbe),körön vállazik sodródik.Balkézre már nincs ilyen gond,egész szépen meaga alá ugrik,lehet nyujtani-rövidíteni,3 ütemet megy.

Edzöm azt mondja elöl tartsam meg,hátul hajtsam,de akkor elmegy szár fölé,kicsavraja a nyakát,stb. és rohan egyensúly nékül,attól félek egyszer felbukunk...Már majdnem másfél éve lovagolom(előtte pályán volt sajnos),minden más alakul,de ez nem javul sajnos...

2013. dec. 21. 00:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

az én lovam balkézen merev jobbkézen nem :DD

jó amit az edződ mondott azt próbálgasd és egyszer sikerülni fog

2013. dec. 22. 08:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem igen hiszem hogy 140-et ugrik nyerg alatt de legyen úgy sajnos akinek nincs ügetője az ezt nem fogja megérteni nekem a 3 éves belovaglás alatt álló sportlovam Nem vállazik mert alapból üyeltem rá de egy tapasztalt ügetővel foglalkozhatsz 10 évig is a ferdesége nem korrigálható és ne pici vállazásra gondoljatok hanem nagyon csúnyàra van ügetőm ami bal kézen oldaljárást csinál gyönyörű keretben van nagyon magas akciós ügetése van átmegyek jobbra és mintha másik ló lenne javult 2 év alatt de a ferdesége örökre megmarad
2013. dec. 22. 10:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Tényleg ugrott egyszer(!) 1db(!) 1.40-es akadályt,most minek mondanám?

Szóval nem arról van szó,hogy körbemegy egy ilyen pályán,nyilván nem...

De most nem is ez a kérdés tárgya. :)

2013. dec. 22. 11:08
 14/15 anonim ***** válasza:
rendben nekem aztán olyan mindegy :) csak ne legyen számodra csalódás ha 5 év múlva is sodródik és emiatt nem te vagy a béna hanem a csikó idomárja.
2013. dec. 22. 14:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem is ügetőm van.Szerintem a kettő között van az igazság.Nem lesz olyan mint bármelyik másik ló,pláne,ha sokat volt pályán,szóval ebben nem értek egyet Valettával(nem tudom neki konkrétan volt-e dolga versenyben évekig nyaggatott ügetővel).

Viszont az se igaz,hogy úgysem lehet vele mit csinálni,mert igenis látványos javulást is el lehet érni.Persze lova is válogatja,szóval soktényezős a dolog,de ahogy leírod,szerintem a tiéd pont nem a reménytelen kategória :)

Nekem a vágtán a tornáztatók ugratása nagyon sokat segített.Ha érdekel valakit lineklek videót :)

2013. dec. 22. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!