Miért támadta meg a ló ezt a férfit?
http://www.youtube.com/watch?v=iA6VjKfCgHY
A ló az elején nyugodtnak tűnik és nem látom semmi jelét annak, hogy támadni fog, nem sunyít, nyugodtan áll. Gondolom mén a paci, a mének ennyire kiszámíthatatlanok?
ha jól látom ez egy vásárban készült, hang nélkül néztem, de biztos nem csak a legyek zümmögését hallani.
ki tudja mióta volt már kikötve szegény, szerintem megunta a várakozást, meg ki tudja mit csinált vele az a férfi előtte?!
szóval szerintem inkább stressz miatt történt.
Egy ló akkor sem támad így, ha mén. Nem függ sem vérmérséklettől, sem nemtől, sem fajtától. Egy ló nem támad ok nélkül.
Én arra gyanakodnék, hogy valami rossz szagot érezhetett a ló, a férfinek volt esetleg irritáló, rossz, erős szaga. Illetve meg is csíphette valami a lovat, amit így reagált le. Szegény bácsit tökre megsajnáltam, ahogy tehetetlenül, szinte erőtlenül "lógott" a ló szájában.
Nem a ló a gonosz (meg persze a fickó sem hiszem), csak természetes ösztönlény. Akkor lehetne a nemével összekapcsolni a dolgot, ha lett volna a közelben egy sárló kanca is...
Ez a ló totál készen van, nagyon ideges és izgatott: folyamatosan tátog, pedig nincs is a szájában semmi. Szóval én nem mondanám nyugodtnak, csak mert az alatt a pár másodperc alatt mielőtt harapna nem történik semmi érdemleges. Menekülni nem tud, mert ki van kötve és ilyen idegállapotban már az is elég ok lehet a támadáshoz ha az ember túl közel áll hozzá. Arról nem is beszélve hogy ki tudja mit műveltek vele a viedó előtt.
A sunyításról annyit, hogy ez a ló egy marwari (lófajta, a füleinek a vége befele áll) és a füleit nem tudja olyan látványosan hátrasunyítani mint a legtöbb ló.
Azt sem hiszem hogy kanca lenne a dologban, mert nem nyerít, nem áll a farka és a videó végén háttal áll a többi lónak. Neki inkább az emberekkel van baja.
tudom, hogy off csak annyit akartam írni én is, hogy ez egy marwari és csuda szép! :)
(arra nem találok magyarázatot, hogy miért támadt ilyen hirtelen, hacsak nem előtte történt valami, pl a csávó többször alávert, hogy szépen táncoljon, ahogy azt itthon csinálták vásárokban, amikor még lehetett lovat árulni. aztán állt szép nyugodtan és kivárta, amíg a fickó nem figyel... de ez csak egy tipp)
Jajj ugyan már! A lovak NEM emberek!! Nem szabad őket emberi tulajdonságokkal felruházni!
A videóban történtekre egyszerű a magyarázat: a ló hierarchikus lény, ergo mindig szüksége van egy vezetőre. HA ez nem adatik meg, hát átveszi ő ezt a szerepet! Ez a ló, nem tekintette vezetőnek, nem tisztelte a mellette álló férfit, és gondolta miért is ne parancsolhatná odébb őt, hisz úgyis ő a főnök. Az a ló személyiségből, illetve az előéletéből vonható le, miért ilyen agresszív módon tette ezt meg. De semmiképpen nem függ össze azzal hogy mén-e az említett ló, avagy sem!
Azt azért nem mondanám hogy nyugodtan állt.Tátog forgatja a fejét.Bár azért ez tényleg nem feltűnően ideges viselkedésre utal.
És tényleg nem tudhatjuk hogy mit csinált előtte a figura.Lehet hogy pont azért videóztak mert már előtte is csinálta a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!