Valami betegség támadta meg a tengerimalacom? És ha igen mi lehet ez? Aggódom.
Szóval felfigyeltem arra 8amikor kivettem) hogy a hasáról kikopott a szőr (rozettás félhosszú szőrű malacka) és a bőremintha ki lenne száradva vagyis ilyen fehér darabkás de inkább száraznak látszik. Néhol picit piros is. Ez leér a nemi szervéig, sőt azon is van. (Fiú malacka)
Ez milyen betegség? Mit lehet ellene tenni?
Ugye nem súlyos?:S
Szerintem rühes!De lehet,hogy összeszedett valami lakót!
Én a helyedben langyos vízben megfürdetném,ott ahol piros kend be kamillás krémmel vékonyan,az biztosan nem árt neki!
Valamire allergia is okozhatja?
Hol tartod,és mi van alatta?
Nem poros a forgács?
Nem poros, tiszta forgács, hetente pucoljuk. Terráriumba van.
Ha lakója van az csak atka lehet de nem hiszem hogy a sima atka megtámadná...hisz z emberre nem veszélyes.:S
Vagy ezt a rühet én is elkaphatom?
Amúgy szoktuk fürdetni, bár ritkán mert nem nagyon szereti.
Ez valamilyen allergia lesz akkor.
Fürdesd meg langyos vízben,és kend be neki krémmel,lehetőleg valami kamillás legyen!
Naponta többször is lehet krémezni!
Ha hozzányúlsz a malackához,akkor utána alapossan moss kezet!
Fertőtlenítsd ki az akváriumot,cserélj benne forgácsot.
a bőre nem hámlik fel?
elkaphatta pl. az almából, ha a megszokottnál egy kicsit később volt kitakarítva.
Betadine oldatos vattával le kell dörzsölni finoman az elhalt/felhámlott bőrrészeket,majd lekenni fertőtlenítő szerrel
(állatorvos felírja) , valamilyen kenőccsel.
A szőre amíg meg nem gyógyul hullani fog a bőrgond miatt, de miután meggyógyult majd szépen visszanő.
A rozettás malackáknál gyakoribb mint társaiknál, emberre nem fertőző, de a gyógyulás ideje alatt ajánlatosabb,hogyha csak a kezelés idejére veszed ki a helyéről, és takarításnál.
amúgy a mi malacunknak is ugyanez volt a baja.
A terráriumát fertőtlenítsd, moss a kezelése után kezet.
Ha kamillát főzöl, azzal is ápolhatod a bőrét a Betadine oldat mellett.
De miután meggyógyult jobban tennéd ha beszereznétek a tengerimalacotoknak egy rácsos ketrecet, mert a terrárium nem tud megfelelőképp szellőzni, így kisebb lenne az esélye annak, hogy a jövőben is előforduljon ilyesmi.
(ismét az előző válaszoló voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!