Szonja Helga kérdése:
Mik a jelei az utolsó hónapban levő vemhes kancának vagy az ellés előtt?
Figyelt kérdés
Az a helyzet h csődör csikónkat későn heréltettük ki és az egyik kanca vemhes lett csak nem tudjuk h pontosan mikorra várható a kiscsikó születése. Már elég nagy hasa van és mozog is rendesen a csikó.2013. dec. 11. 16:59
1/3 anonim válasza:
vannak jelek, de pontosan nem lehet megmondani, hogy mennyivel ellés előtt történnek meg ezek a változások, mert ezt lova válogatja.
kitőgyell, megjelennek az emlőkön a viaszcseppek, a hasa leesik/előre esik, látványosan lejjebb kerül a has, az oldala kicsit beesik. de ahogy írtam annyira változó, elvileg ez a has leesés dolog az utolsó 1-2 napban történik, tehát amikor már ilyen a hasa mindjárt jön a csikó. nekem csak egyszer született kiscsikóm, de én tudtam pontosan a fedeztetés időpontját és a has leesés után még kb 1 hét eltelt és amúgy is 2 héttel hordta túl a csikót.
bocs, ha nem szakszerűen írtam le a szavakat, eleve hülyeség ez a kitőgyell, ha jól tudom a lónak csecse van, nem tőgye.
2/3 anonim válasza:
hát nem éppen a kérdésre válaszóló de ellés előtt egy max két nappal sokat fetreng nyugtalan... amúgy ha ki hívsz gy állatorvost nem mindegyik de van olyan aki megmondja és tudja hogy kell megállapítani
3/3 anonim válasza:
első kommentelő nálam már 20 ló legalább ellett az elsővemhesek képesek az nap este kigyőleni a mézcsepp egy két nappal előtte jelenik meg max
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!