Melyik kobakot/lábszárvédőt választanátok, ajánlanátok innen? Ill. van még pár dolog amiben bizonytalan vagyok! (bővebben lent)
Most fogom megvásárolni a fent említett két felszerelést. Nem szoktam versenyre járni, etc., terepen szoktam főleg lovagolni.
Kobak:
Honnan tudom, hogy jól áll a fejemen (nincs túl lent/fent)?
Decathlonból veszek mindent. Az olcsóbb fajta is jó? Itt van néhány, amit kinéztem:
Az utolsó tetszik a legjobban, de nem vagyok eleresztve anyagilag. Az első is megfelelne az elvárásoknak?
Lábszárvédők:
Ezek a legolcsóbbak. A minőségeik már nem olyan jók, mint az árak?
Esetleg kérhetek segítséget, ha nem tudom biztosan megállapítani a megfelelő méretet?
19/l
Előre is köszi!
Én kobakra inkább gyűjtenék még egy kicsit, bár a szabványnak ezek is megfelelnek, tehát annyira rosszak nem lehetnek, maximum nem annyira kényelmesek, mint a drágább társaik, na meg nem néznek ki olyan jól. Ha találsz (esetleg máshol), én inkább olyat ajánlanék, ami nem állítható méretű, azok kényelmesebbek, plusz az is jó, ha a szíjak párnázva vannak, mint itt az első kettőnél. A boltban segítenek majd a méret kiválasztásában. A lényeg, hogy jól előre tudd húzni a homlokodra, de ha bólintasz, ne mozduljon el, de ne is szorítson.
A két lábszárvédő viszont elég undormány. Ötezer körül már lehet kapni bőrt is, én azt javaslom, hogy fuss neki mégegyszer, a Nagylovasnál elég széles a kínálat mindenből.
Rendben, akkor keresek más lábszárvédőt, bár a külcsín nekem nem számít túl sokat, ahogy írtam. :)
Köszönöm, ment a zöld ide is! :)
Nekem a ridair eszméletlenül bevált, viszont egyértelmű lesz a választás a ridair meg az első kettő között, mert teljesen más fejformára való. (Ridair - hosszúkásra, a többi kerekebbre. Az én fejem hosszúkás, úgy illik, mintha rám öntötték volna.)
Kobakot mindig próbálni kell! Ha szabványnak megfelel, annyira rossz nem lehet, fontosabb, hogy a fejeden tökéletesen illeszkedjen, ne mocorogjon, nyomjon, szorítson, ne is legyen laza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!