5 éves kislánynak Shetlandi póni?
Az, hogy kinek a nevén van, teljesen mindegy.
De én nem vennék shetit gyereknek. Pár év múlva ki fogja nőni, ha addig beleszeret, akkor bele fog szakadni a szíve, ha el kell adni. Én ezért nem vennék pónit, sheteti meg mégannyira sem.
De csődört sem! Gyereknek nem való csődör, akármilyen kezes is.
Tudom ezzel tisztában vagyok, én sem kaptam pónit vagy lovat mamámtól mikor pici voltam. magamnak vettem meg több mint egy éve.
Csak még is hogy lehetne beszélni a makacs, felelőtlen apjával? :/ Már lebeszélte a póni gazdájával. Ha pedig én megszólaltam volna, akkor lettek volna bajok, hogy nekem is van lovam, csak fogjam be.
De most tényleg. Egy 5 éves lány hogy fog foglalkozni egy pónival, ha még csak meg sincs őrülve a lovakért? Sose követelőzött hogy legyen neki egy pónija, fél is a lovaktól. Mire számítsak? Vegyem pártfogásba a pónit a bértartóval?
Üzenem az apukának, hogy én nagyon szeretnék egy jacht-ot vagy hasonlót, szóval ha nagyon költekezni akar...
Igaz nem 5 éves vagyok, de tudok cukin mosolyogni én is.
Komolyra fordítva, szerintem is egy ennyi idős gyereknek csak egy játékpóni való. Még fel sem fogja, hogy mi az az igazi ló és a lovaglás, még csak nem is akarhatná! Ráadásul ő nem is akarja, még tart is a lovaktól, csak az apja ezt találta ki neki, ahogy a soraidból kiveszem. Hatalmas meggondolatlan butaság, akkor tényleg inkább legyen a tiétek (akár ideiglenesen) és amikor akar ráülhet, aztán ha megunja marad nektek vagy továbbadjátok. Esetleg érdemes beszélni az eladóval, hogy visszaveszi-e, ha 1 hónap múlva megunja a kislány, vagy esetleg sikítva menekül előle és látni sem akarja.
Amúgy nem is értem a mai világot, mit akar az apuka, komoly lovast nevelni a lányából (ha akarja, ha nem)? Mert akkor oké, hogy hamar érdemes elkezdeni, de én soha nem engedném az ötéves gyerekemet lóra ülni, pláne nem vennék neki saját lovat, még akkor sem, ha milliárdosok lennénk. Minek? Én idősebb voltam, amikor én kicsi pónim lovacskákat kaptam (én is :)) illetve egy kis szekeret rendesen lovakkal, amik tudták húzni és voltak mellé csikók is. Imádtam, pedig már nagyobb voltam. 5 éves koromból alig emlékszem valamire, és látok hasonló korú gyerekeket, kb. azt sem tudják, mi folyik körülöttük, lehet kegyetlenül hangzik de én még akkor sem vennék, ha folyton azért sírna. Tudnám, hogy úgyis elfelejti, kinövi, másrészről ilyen az élet, hozzá kell szokni, hogy akármit nem kaphat meg, mert mi lesz később, mindenen ki fog borulni, ha nem lehet az övé.
Másrészről először talán el kellene vinni másnak a lovához a kislányt, hogy egyáltalán meg meri-e simogatni, fel szeretne-e ülni rá stb. Nem egyből venni neki, aztán majd csak lesz valahogy. Mondom, tudom javasolni a jachtot magamnak, tutira nem unnám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!