Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem tudom mit tegyek?

Nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim más lovat akarnak venni, mint amilyet én akarok(drágábbat,más sportra valót).És nem tudom őket meggyőzni! Hogyan tehetném, hogy lebeszéljem őket?Én egy Fríz kancát ami belföldön van, ők meg németből egy holsteint. Sürgős!

2013. nov. 14. 22:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy tipikus tizenéves kislány eget rengető problémája. Ez a divat, mindenki frízt akar.

Az, hogy a szülei külföldről akarnak lovat venni korántsem jelenti, hogy értenek hozzá, hanem csak azt, hogy van pénzük...

Ezt nem sértésnek szánom, de más örülne, ha egyáltalán lovagolhatna, nem hogy még válogasson is.

2013. nov. 15. 17:13
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
17:13 Hát ez nagy volt! És mennyire igaz! :DDD
2013. nov. 15. 21:36
 13/15 anonim ***** válasza:
96%

A fríz is tud ugrani - persze, 60 centit hibabiztosan, onnantól jön az imádkozás, meg a vérprofi lovas, és akkor talán egy olyan 80-90 centiig még elmegy, a sebessége miatt összevetésen eleve esélytelen, úgyhogy igazából úgysem számít, hogy hibabiztos-e... Díjlovaglásban sem első gondolatom, rengeteg meló van benne, kiállása, külleme miatt egyes mozgásformák viszonylag távol állnak tőle, és sokkal nehezebb megtanítani rá, nem is mutat olyan jól (és napjainkban sajnos ezt is elég szigorú szemmel nézik), így aztán ebben sem lesz elsőosztályú. Terepen elmegy, mint bármelyik ló, de a military pl. szóba se jöhet, első terepakadályon felcsavarodik... Másokkal menni terepre, túrára lehet, de valószínűleg több napos túrán már erősen ő lesz a gyenge láncszem, akihez külön mérni kell az egészet. Amiben istenigazán remekelni tud, az a távhajtás, díjhajtás, és társai, egyszóval a fogatsport...

Egy holstein, vagy hannoveri (ezutóbbi mozgásra is szelektálva van, nem csak ugrásra) ellenben kiemelkedő teljesítményt tehet le az asztalra sokkal könnyebben, mint egy fríz - akár ugrásban, akár idomításban, stb. Illetőleg nem annyira kényes a tartásra, nélkülözésre, lovasra, és így tovább, teszem azt nem kell napi szinten ápolni a bokaszőrét, és életciklusa alatt kevesebb eséllyel fizetsz ki annyit miatta, amiből eltartasz egy komplett állatorvosi rendelőt.

Nekem ügetőm van, hiszem, hogy nem egy ló ára szabja meg annak érdekeit, de úgy gondolom, hogy tisztában kell lenni azzal, mit akarsz csinálni, és ahhoz választani a lovat - így én istenigazából egyikkel sem értek egyet, sem a frízzel, sem a külföldről sportlóval, de azt azért le kell tisztázni előre, hogy a ló a Tied. Ha ez tönkrevágja esetleg a sportkarriered (?), de mindegy, mert lovacskázni szeretnél, akkor ennyi, ez a vágyad, pont. A szülőknek ezt el kell fogadni, és nem kiélni magukat, hogy ha már ők nem lettek agysebészek, majd Neked muszáj, és társai. Nem muszáj.

2013. nov. 16. 00:38
 14/15 anonim válasza:
sajnálom de nem tudok segíteni
2013. dec. 3. 13:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Kösz... A te korodban én SZAMÁRÉRT imádkoztam, mert ugye a ló túl drága lett volna, de a szamár az okés... Sajnos nem kaptam.
2013. dec. 3. 21:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!