Igen, rokonok, ugyanabba a családba (Lófélék családja) tartoznak, bár természetesen más fajú a két állat.
Viszont közös utódokat létre tudnak hozni, azonban ezek a hibridek meddők.
2013. nov. 10. 16:46
3/11 anonim válasza:
A zebra olyan ló, ami akkor született, amikor az utcacsíkfestők unatkoztak. Úgy jött létre, hogy fogtak két ecsetet, az egyiket a fehér, a másikat a fekete festékbe mártották, s a lovat fekete-fehérré mázolták. Az így kialakult állatot nevezték el zebrának.
2013. nov. 10. 16:49
4/11 anonim válasza:
Ahogy az utolsó mondta, rokonok, és csakúgy, mint a szamárral, a ló képes utódot létrehozni a zebrával is, de ez az utód, az öszvérhez hasonlatosan meddő, tehát további utódok létrehozására már alkalmatlan.
2013. nov. 10. 17:33
5/11 A kérdező kommentje:
aha, és a zebrák is szelidíthetőek, megülhetőek mint a lovak? vagy azokat nem lehet megszelidíteni?
2013. nov. 10. 17:46
6/11 anonim válasza:
Minden állatot meg lehet szelidíteni. De a legtöbbnél már kicsi korában el kell kezdeni. HiHi
Elképzeltem ahogy egy zebrán ülve mész el bevásárolni
2013. nov. 10. 17:55
7/11 anonim válasza:
Meglehet szelídíteni, de többnyire a ló az anyaállat, a zebra az apa, már, ami a tenyésztést illeti, mert a ló kezelhetőbb, biztosabb ilyen szempontból, mint a zebra, ami erősen védelmezi a csikót - illetve én így hallottam.
2013. nov. 10. 18:16
8/11 anonim válasza:
HA megnézed a "Pata csata" című filmet, ot még versenyeznek is a zebrával. Egyébként a ló zebra hibridet Zebroidnak hívják, itt olvashatsz róla (angolul):
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!