Nagyon tetszenek a "nagyobb" lovak. Hobbira ők is jók? Másnak is ennyire tetszenek?
attól függ mit jelent a hobbi, mert ez is mindenkinek más. nekem pl. nem lenne jó, mert én elég nagy terepeket, túrákat megyek, ezek a lovak nem bírják, szerintem 30 km-t nem lehet megtenni velük, vagy csak nagyon lassan... de inkább nem.
arra, hogy simogasd, fél órákat lötyögj rajta a pályán arra jó, viszont kicsit drága mulatság, maga a ló se olcsó, a tartása is biztos több, körmölés/patkolás, stb, ráadásul macera is van vele, mert a bokaszőre folyton dzsuvás, ha ridegben van lehet félni, hogy ellopják, mert értékes és különleges, ha istállóban, akkor meg extra nagy box kell neki.
Hobbira tökéletesek (mert a legtöbb hobbilovas azért nem lovagol 30 km-eket), egyedileg készített felszerelésekkel ugyan úgy lovagolhatóak, mint a félvérek, csupán a felépítésükből adódóan a lehetőségek némileg korlátozottak, de terepezni, idomítómunkát végezni ugyan úgy lehet velük.
Elég jó társaság a hidegvérűseké, szokott lenni találkozó is, én biztos felvenném velük a kapcsolatot a helyedben.
Hú én elég nagy tereplovas vagyok, ami azt jelenti, hogy hetente több 2 órás túra, illetve alkalmanként napos (több pihenővel, stb., ahogy kell.)
Még nem tartok lóvásárlásnál, de mindenképpen szeretnék majd lovat, és ezért tájékozódom mindenről. :) Van olyan lófajta, amelyiknek nem olyan vészes az ára, mégis szép kiállású, hasonló a fenti két fajtához, amit említettem? Vagy ha nagy lovakban gondolkodom, mindenképpen csak borsosabb árú lovakat fogom majd találni?
Nekem sodrim van (kb. 160cm magas 6,5mázsa, kanca:D)
Imádnivaló dögci jó 15-20km-t megyek vele (lassan indulok is..:D) de volt hogy 50km-t ment egy nap, fogatban (szénát hordunk..ami azért keményebb munka mint a tereplovaglás..:D)
És 200-300ért kapsz belovagoltat, minimális igényűek az enyémre a fullos felszerelések jók..szal. semmi extra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!