Valaki le tudná nekem írni részletesen hogy kezdjem el a Parelli hét játékát?
Elég a sima kötőfék mindenhez, jobb is az elején, mivel a csomózottnak nincsen szakadási pontja, ha beakad, nagyon durva sérüléseket tud okozni. Vezetőszárból is teljesen jó lesz szerintem a normál, a répabot keményebb, mint egy díjlovas pálca, de ha egy faágra rákötsz valamit, akkor tökéletes lehet.
Mindenesetre én nem kezdenék bele semmibe sem csak úgy, főleg, ha nekem sem tiszta, mivel ezt ugyanúgy el lehet rontani, mint a belovaglást! Könyvből, írásból nem lehet megtanulni lovagolni sem, a legjobb, ha ehhez is inkább megkérsz valakit, legjobb, ha instruktort, vagy egyéb tapasztalt embert, aki élőben meg tudja neked mutatni.
Elvileg ha mindent jól csinálsz, az a lónak amúgy természetes, és a szerint fog reagálni, de figyelembe kell venni, hogy az ember sem tökéletes, és a lovak között is vannak azért személyiségbeli eltérése, múltbeli emlékek, stb...
Szerintem biztosabb, ha valaki megmutatja, és segít. :) El lehet rontani, mert főleg ha nem értesz hozzá, nem biztos, hogy látod rajta, hogy miért rohangál, vagy jó-e, ahogy rohangál, és a többi. A Parelli módszer amúgy a 7 játékkal kezdődik, az előtt nincs más. Ellenben rossz alapokra nehéz később építeni, azt utólag javítani kell előbb vagy utóbb, és az alapozás mindig a legfontosabb mindenben.
Én mondjuk nem vagyok a szabadidomítás híve, akkor már inkább idomítok kézen, vagy csak elviszem a lovat legelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!