Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen ötleteitek vannak ló...

Milyen ötleteitek vannak ló belovaglással és továbbképzéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Valószínűleg jön hozzám egy ló, akit egy alapítvány mentett meg, de még csak kezdetlegesen van belovagolva. Jelenleg futószáron lovassal lehet ügetni vele, és innen mér én oktatnám tovább. Adtok valami tanácsot hogyan folytassam, mit csináljak ilyenek? Megvan a saját tervem de szeretnék más véleményt is meghallgatni. Előtte is lovagoltam már csikókat úgyhogy nem vagyok teljesen tudatlan ezen a területen.

2013. okt. 19. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Én a természetes lókiképzést ajánlom.A csikóm 3 éves lesz,herélt,5-ször volt rajta nyereg,és teljesen megbízható,ügettem már rajta,de kint is mentem lépésben vele csomózott kötőfékkel.Én ezt ajánlom,érdemes megfontolni,hosszabb távon ez a jó megoldás.
2013. okt. 19. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Igazából a módszer édesmindegy, nincs olyan, hogy hosszútávon ez meg az a jó, a klasszikus kiképzés ugyanúgy jó, használható... Ugyanúgy fájdalommentes, a lovastudás végénél jön a brutalitás, de ez a természetes képzésnél is megeshet... Az kétségtelen, hogy klasszikus iskolában nem csinálnak cirkuszi trükköket, meg ritkán mennek az első 5 alkalom egyikén csak kötőfékkel a lóval, és majd lesz valami...

Amúgy az ilyen lovat be kéne lovagolni előbb, választasz egy kiképzési skálát, és azon végigvezeted... Philippe Carl-é szerintem elég jól átgondolt és összeszedett, de az elterjedtebb német verzió is teljesen jól használható. Mindenesetre amíg ez kérdésként felmerül (mit csinálj vele), hívj egy belovaglót, aki segít mindenben, mivel a lónak már vannak alapjai, így bő 2 hónap alatt rendbe lehet tenni jó eséllyel a dolgokat, de egyedül ne kezdj neki,ha rám hallgatsz, akkor segítséggel, de együtt csináljátok.

2013. okt. 19. 23:57
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
"3 éves lesz" és már ügetsz rajta? Szegény állat...
2013. okt. 20. 16:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Már megbocsáss,a ló teljesen kifejlődött.3 évesen már simán lehet dolgozni egy lovon anélkül,hogy ártana neki.Westernló és nem a gyenge fajtájúak,erősek.Az ilyen lovakon már simán lehet dolgozni,főleg,hogy a munka nem rendszeres,nem minden nap van rajta nyereg,és nem is vagyok száz kiló.Szerintem a kérdező kérdésére kéne válaszolni,én azt tartom jónak,hogy mikor lovagolom és hogy a lovam,az én dolgom,példának írtam,nem annak,hogy bárki is leszóljon bármit,elvégre is segíteni kell másokat,azért van az oldal.Köszi.
2013. okt. 20. 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a helyedben szakemberhez fordulnék... hiába van leírva száz könyvben, teljesen gyakorlatlanul belekezdve nagyon nagy őstehetségnek kell lenned, hogy sikerre juss.
2013. okt. 20. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe a Lovasakadémia sorozatból A fiatal hátasló alapkiképzése (Reiner Klimke) c. könyvet. De biztos vagy benne, hogy neked kell ebbe belekezdeni? Írod ugyan, hogy van tapasztalatod ezügyben, de ha lenne, akkor nem írnál ki itt kérdést vele kapcsolatban. Szóval szerintem sokkal jobban jársz, ha hozzáértőre bízod a dolgot.
2013. okt. 21. 06:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2013. okt. 28. 16:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!