Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hevederiszony és nyeregiszony...

Hevederiszony és nyeregiszony eset?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Nem rég kaptam egy lovat és kiderült szerintem hogy heveder-,nyeregiszonya van .

Mivel mikor felakartam rakni rá a nyerget elkezdett össze vissza lépkedni(táncolni) és mikor hevedert húztam akkor ki volt kötve kapkodta a fejét és kapart a lábával .

És amikor szabadon akartam hevedert húzni mielött felülnék rá nem engedte folyton odébb lépett.Ígynem tudok egyedül hevedert húzni csak akkor ha ki van kötve .

Nem értem .

Kérlek segítsetek !

2013. okt. 15. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
lehet sima hiszti is nála. Érdemes megnézni,nem -e fáj a háta vagy nem-e kényelmetlen neki a felszerelés. A hevedert fokozatosan húzd meg nála,és simogasd közben.
2013. okt. 15. 19:22
 2/6 A kérdező kommentje:

Hááát nem tudom lehet hogy most hogy mondod amikor le szoktam ápolni , kefélni a hevedernél akkor is így kapar a lábával és rángatja a fejét.....

Lehet hogy fáj neki ....pedig mostanában csak ilyen puha kefével szoktam lekefélni és akkor is .

És félek attól hogy rá szárad az izattság és akkor feltöri a hevedernél.....

De annyira hisztizik.....

És nem tudom akkor fáj neki ??

2013. okt. 16. 17:56
 3/6 anonim ***** válasza:
elképzelhető az is. Nyomogasd meg neki,mennyire érzékeny nyomásra. A marját és a gerincét is megfogdoshatod,ha húzza össze magát vagy rezegteti a marját,akkor lehet ,hogy fáj neki. DE sima hiszti is lehet.
2013. okt. 16. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:

tehát ha megnyomom a hevedernél és kapál a lábával vagy odébb lép akkor nem biztos hogy érzékeny vagy fáj neki ?

És honét tudom pontosan hogy fáj neki ?

2013. okt. 17. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha fáj neki nyilván mindig azon a ponton érzékenyebben reagál,ha hisztizik akkor figyelni kell nála,lehet akkor csak időszakosan csinálja. Nem kell mindig ekkora ügyet csinálni,de ha végképp bizonytalan vagy,akkor állatorvos megvizsgálhatja. DE lehet felesleges.
2013. okt. 17. 19:18
 6/6 anonim válasza:

Ennyire nem kell megijedned. Lehetséges, hogy egyszerűen csak csikis neki amikor vakarászod a hasát.

A "heveder iszony" pedig lehet csak azért van, mert van egy-két rossz élménye a dologgal kapcsolatban. Egy dolgot tehetsz: türelmes vagy és határozott vele.:)

2013. okt. 24. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!