Hevederiszony és nyeregiszony eset?
Sziasztok !
Nem rég kaptam egy lovat és kiderült szerintem hogy heveder-,nyeregiszonya van .
Mivel mikor felakartam rakni rá a nyerget elkezdett össze vissza lépkedni(táncolni) és mikor hevedert húztam akkor ki volt kötve kapkodta a fejét és kapart a lábával .
És amikor szabadon akartam hevedert húzni mielött felülnék rá nem engedte folyton odébb lépett.Ígynem tudok egyedül hevedert húzni csak akkor ha ki van kötve .
Nem értem .
Kérlek segítsetek !
Hááát nem tudom lehet hogy most hogy mondod amikor le szoktam ápolni , kefélni a hevedernél akkor is így kapar a lábával és rángatja a fejét.....
Lehet hogy fáj neki ....pedig mostanában csak ilyen puha kefével szoktam lekefélni és akkor is .
És félek attól hogy rá szárad az izattság és akkor feltöri a hevedernél.....
De annyira hisztizik.....
És nem tudom akkor fáj neki ??
tehát ha megnyomom a hevedernél és kapál a lábával vagy odébb lép akkor nem biztos hogy érzékeny vagy fáj neki ?
És honét tudom pontosan hogy fáj neki ?
Ennyire nem kell megijedned. Lehetséges, hogy egyszerűen csak csikis neki amikor vakarászod a hasát.
A "heveder iszony" pedig lehet csak azért van, mert van egy-két rossz élménye a dologgal kapcsolatban. Egy dolgot tehetsz: türelmes vagy és határozott vele.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!