Melyik a nehezebb eset?
Kanári szigeteki, argentin dog, cane corso a sorrend szerintem "keménységbe", bár mivel mind 3elég komoly lehetnek átfedések simán :D
Ha egy corsot meg tudtál nevelni akkor a többivel se lesz gond szerintem, nekem a kanári szigeteki amúgy nem szimpatikus, maradok az amerikai buldogoknál :) mondjuk az meg a buldog miatt még furcsább is tud lenni ezeknél
Szerintem a nevelestol fugg minden , en szemely szerint Argentin dogot valasztanek Az Argentin dog egy nagyon temperamentumos , szilard , kitarto , bator es szivos kutya.Gazdihoz es csaladhoz nagyon huseges , es idegen emberekkel szembe sem vad.Nem nagyon ugat , de ha latja h gazdaja veszejben van nem parazik.Viszotn ritkan viselkedik baratsagosan mas kutyakkal szenme , foleg a kan, de nevelestol is fugg , ahogy mondtam, megfelel szocializacio kiskoratol kezdve es minden okes.. ;),
Sok sikert a valasztashoz !
Nekünk argentin dogunk kanunk van. Örökbe fogadtuk 1 évesen. Nehéz eset. De a most a fajtamentőknél van olyan, ami nem annyira domináns, de tudnak neked segíteni a megfelelő egyed kiválasztásában. Így tutira nem veszel magadhoz zsákba macskát.
De kanárijuk is van, meg fila mixük is most. Tudsz szemezgetni. :)
Ez a három egyébként temperamentumban hasonló, de talán a kanári tényleg keményebb fajta.
Az, hogy megneveltél már egy corsot, még semmit se jelent. Lehet, hogy egy újabb corso feladná a leckét, mivel minden egyed más és más. Nem mindegy honnan van a kutya, milyen jelleműek a felmenők, stb. Csak a fajtájukat tekintve sok különbség nincs közöttük. Szerintem is a kanári szigeteki, argentin dog és corso a sorrend "keménységben", de ez egyedfüggő is, ahogy már írtam.
Ismerősömnek volt már 2 rottija, aztán gondolta, hogy mit neki egy harmadik... Hát, feladta a leckét, mivel jó helyről van, igazi rottweiler, nem úgy, mint a mai rottik... szóval. Nem csak a fajta a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!