Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a nehezebb eset?

Melyik a nehezebb eset?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyát és 3 esélyes van. A cane corso, a kanári szigeteki és az argentin dog. Melyik a legnehezebb eset a három közül? Mennyire tér el a fajta szükségletük? Melyik kívánja meg a legjobban a határozottságot? Volt már egy corso-m amit én neveltem, fel kellett kötni a gatyát, de nem volt vele semmi különösebb probléma, rendes közösségi életet tudtam vele élni. Ennek fényében a másik kettő fajtával elbírnék vagy maradjak meg inkább a corso-nál?
2013. szept. 6. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Kanári szigeteki, argentin dog, cane corso a sorrend szerintem "keménységbe", bár mivel mind 3elég komoly lehetnek átfedések simán :D

Ha egy corsot meg tudtál nevelni akkor a többivel se lesz gond szerintem, nekem a kanári szigeteki amúgy nem szimpatikus, maradok az amerikai buldogoknál :) mondjuk az meg a buldog miatt még furcsább is tud lenni ezeknél

2013. szept. 6. 14:48
 2/5 anonim válasza:

Szerintem a nevelestol fugg minden , en szemely szerint Argentin dogot valasztanek Az Argentin dog egy nagyon temperamentumos , szilard , kitarto , bator es szivos kutya.Gazdihoz es csaladhoz nagyon huseges , es idegen emberekkel szembe sem vad.Nem nagyon ugat , de ha latja h gazdaja veszejben van nem parazik.Viszotn ritkan viselkedik baratsagosan mas kutyakkal szenme , foleg a kan, de nevelestol is fugg , ahogy mondtam, megfelel szocializacio kiskoratol kezdve es minden okes.. ;),

Sok sikert a valasztashoz !

2013. szept. 6. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem hasonló temperamentumú lehet a három kutya. Egy corso után már biztosan nem jelentene gondot a másik két fajta sem :)
2013. szept. 6. 16:23
 4/5 Quadral ***** válasza:

Nekünk argentin dogunk kanunk van. Örökbe fogadtuk 1 évesen. Nehéz eset. De a most a fajtamentőknél van olyan, ami nem annyira domináns, de tudnak neked segíteni a megfelelő egyed kiválasztásában. Így tutira nem veszel magadhoz zsákba macskát.

De kanárijuk is van, meg fila mixük is most. Tudsz szemezgetni. :)

Ez a három egyébként temperamentumban hasonló, de talán a kanári tényleg keményebb fajta.

2013. szept. 6. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Az, hogy megneveltél már egy corsot, még semmit se jelent. Lehet, hogy egy újabb corso feladná a leckét, mivel minden egyed más és más. Nem mindegy honnan van a kutya, milyen jelleműek a felmenők, stb. Csak a fajtájukat tekintve sok különbség nincs közöttük. Szerintem is a kanári szigeteki, argentin dog és corso a sorrend "keménységben", de ez egyedfüggő is, ahogy már írtam.

Ismerősömnek volt már 2 rottija, aztán gondolta, hogy mit neki egy harmadik... Hát, feladta a leckét, mivel jó helyről van, igazi rottweiler, nem úgy, mint a mai rottik... szóval. Nem csak a fajta a lényeg.

2013. szept. 6. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!