Elküldhetnek a lovardából? (többi lent)
Fél éve járok lovagolni, heti egyszer. A könnyű- és a könnyített ügetés megy, jól is csinálom, de a tanügetés egyáltalán nem. az előző 1-2 alkalomnál mikor éppen tanügett és olyan borzalmas volt, hogy majdnem leestem a lóról, az edző megállított és nem is csinálunk aznap többet tanügetésből, helyette több könnyű és könnyített ügetést csináltunk.
Mivan ha én soha nem fogom megcsinálni a tanügetést? Nem tudok hátradőlni mert úgy érzem leesek, a lábammal pedig nem bírom tartani magam..
Elküldhetnek azért mert így semmi értelme járnom hogy nem tudok tanügetni? Mi lesz velem?:(
Köszönöm a válaszokat!:) Most az történt hogy adtak alám egy másik lovat, aki sokkal alacsonyabb (az előző nagyon magas volt:D)és a nyereg is kisebb. Mikor felültem rá és elkezdtem menni rájöttem hogy mennyit is számítanak ezek a dolgok. Egyszerűen éreztem a ló ritmusát, és annyira kényelmes volt még csak ülni is rajta:D ez a ló nem dobál annyira, szépen, egyenletesen üget. Amikor elkezdtük a tanügetést én el se hittem hogy nem 'akarok' kiesni a nyeregből. Először azt hittem ez még nem a rendes ügetés, még nem indult be annyira, de aztán rájöttem hogy ilyen egyszerű valójában. Ami eddig szenvedés volt most öröm:D Annyira jó érzés volt, hogy ennyi idő után egyszer csak teljesen jól megy a tanügetés. Itt értettem meg hogy hogyan kell rendesen hátradőlni, érzem a nyergen. az előzőnél azért is nem ment szerintem mert nagyon nagy volt a nyereg.
Persze még mindig kell fejlődnöm, ez sem a tökéletes, de nagyon örülök hogy végre sikerül:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!