Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem értem ezt az új lovarda...

Nem értem ezt az új lovarda törvényt. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Ha van egy falusi szálláshelyem és megvan a lovas-túra vezetői és a sportoktatói végzettségem, de lovardám nincs, csak 3 lovam. Akkor nem oktathatok? ill a lovasudvar ugyan az mint a lovarda? (most ezzel az új törvény teljesen össze zavarják az embert....meg a pénztárcáját is) Mert én hallotam olyanról is , ha megvannak a végzettségeid és kiváltod az egyéni vállalkozoit akkor mindegy hány lovad van és lovardádnak sem kell lennie csak , bejelentesz egy székhelyet és kész oktathatsz is, vagy ilyet már nem is lehet?

2013. okt. 3. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha bejelented, hogy három lovaddal és megfelelő végzettséggel oktatsz, az már lovarda. :-) Nem tudom én sem pontosan, de ha megvan a végzettséged és még számlaképes is vagy, nem lehet baj.
2013. okt. 4. 06:49
 2/5 anonim ***** válasza:
a lovarda törvény alapján kevés a 3 ló. nem?
2013. okt. 4. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is kevés... engem is ez érdekel. Én is szeretnék később "szolgáltatni" :)

Tarts bérbe hozzá még kettőt. Ameddig nem kötik ki, hogy SAJÁT 5 ló kell.

2013. okt. 4. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:

meg ugye most már az sem mindegy, hogy milyen az az 5 ló, a rendelkezés egyértelműen kimondja:

" legalább öt, egyenként legalább négyéves, lovasterápia és a fogyatékos személynek nyújtott lovas szolgáltatás esetében egy legalább ötéves lóútlevéllel és azonosító számmal rendelkező lóval rendelkezik, és a lovak megfelelnek a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak, továbbá a szolgáltatás igénybe vevőjének lovagoltatásával járó tevékenység esetén az adott szolgáltatásnak megfelelő alkalmasságot igazoló hatályos hatósági bizonyítvánnyal rendelkeznek,"

és most már ugye 0-ás lóval sem lehet oktatni, tehát csak ismert származású, alkalmassági vizsgával rendelkező lóval lehet oktatni...

és még panaszkodnak, hogy mennyi lovarda működik feketén...

2013. okt. 4. 20:20
 5/5 anonim ***** válasza:

mert ugye ezek is fontos részek még, gondoltam idézem, hátha mást is érdekel:

"A szolgáltatónak a 2. § (1) bekezdés d) és h) pontjai szerinti bejelentése alapján – ha a bejelentett lovak alkalmassági vizsgálata korábban nem történt meg – a Hivatal értesíti a NÉBIH-t. A NÉBIH tenyésztési hatósági jogkörében elvégzi a lovak alkalmasságának vizsgálatát és annak eredményéről hatósági bizonyítványt állít ki, mely tartalmazza a lovak azonosító számát is."

1. Általános elvárások a lovakkal szemben

1.1. Ismert származású, valamint azonosító számmal és lóútlevéllel van ellátva

1.2. Állategészségügyi státusza a szolgáltatás nyújtását lehetővé teszi

2. Az alkalmasság általános szempontjai

2.1. Képzettségi fok

a) Nyugodt természet

b) A lovaglás során is együttműködő

c) A szolgáltatásnak megfelelő, de alapfokon is könnyű támaszkodás, irányíthatóság, segítségekre

megfelelő érzékenység

2.2. Kezelhetőség, kapcsolatteremtési készség

a) Szolgáltatási tevékenységen túl is szelíd, együttműködő

b) Csoportban biztonságosan használható

2.3. A szolgáltatásnak megfelelő alkalmasság

a) Méretek

b) Vérmérséklet

c) Kondíció

d) Ápoltság

e) Egészségügyi állapot

f) A lábak állapota

g) A hát állapota

2013. okt. 4. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!