Nem értem ezt az új lovarda törvényt. Valaki tud segíteni?
Szerintem is kevés... engem is ez érdekel. Én is szeretnék később "szolgáltatni" :)
Tarts bérbe hozzá még kettőt. Ameddig nem kötik ki, hogy SAJÁT 5 ló kell.
meg ugye most már az sem mindegy, hogy milyen az az 5 ló, a rendelkezés egyértelműen kimondja:
" legalább öt, egyenként legalább négyéves, lovasterápia és a fogyatékos személynek nyújtott lovas szolgáltatás esetében egy legalább ötéves lóútlevéllel és azonosító számmal rendelkező lóval rendelkezik, és a lovak megfelelnek a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak, továbbá a szolgáltatás igénybe vevőjének lovagoltatásával járó tevékenység esetén az adott szolgáltatásnak megfelelő alkalmasságot igazoló hatályos hatósági bizonyítvánnyal rendelkeznek,"
és most már ugye 0-ás lóval sem lehet oktatni, tehát csak ismert származású, alkalmassági vizsgával rendelkező lóval lehet oktatni...
és még panaszkodnak, hogy mennyi lovarda működik feketén...
mert ugye ezek is fontos részek még, gondoltam idézem, hátha mást is érdekel:
"A szolgáltatónak a 2. § (1) bekezdés d) és h) pontjai szerinti bejelentése alapján – ha a bejelentett lovak alkalmassági vizsgálata korábban nem történt meg – a Hivatal értesíti a NÉBIH-t. A NÉBIH tenyésztési hatósági jogkörében elvégzi a lovak alkalmasságának vizsgálatát és annak eredményéről hatósági bizonyítványt állít ki, mely tartalmazza a lovak azonosító számát is."
1. Általános elvárások a lovakkal szemben
1.1. Ismert származású, valamint azonosító számmal és lóútlevéllel van ellátva
1.2. Állategészségügyi státusza a szolgáltatás nyújtását lehetővé teszi
2. Az alkalmasság általános szempontjai
2.1. Képzettségi fok
a) Nyugodt természet
b) A lovaglás során is együttműködő
c) A szolgáltatásnak megfelelő, de alapfokon is könnyű támaszkodás, irányíthatóság, segítségekre
megfelelő érzékenység
2.2. Kezelhetőség, kapcsolatteremtési készség
a) Szolgáltatási tevékenységen túl is szelíd, együttműködő
b) Csoportban biztonságosan használható
2.3. A szolgáltatásnak megfelelő alkalmasság
a) Méretek
b) Vérmérséklet
c) Kondíció
d) Ápoltság
e) Egészségügyi állapot
f) A lábak állapota
g) A hát állapota
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!