Ti vennétek a tizenegy éves -addigra már több éves- lányotoknak egy lovat? (több lent)
Ha ő gyűjti rá a pénzt, és kifizeti amit tud (míg összegyűjti, az 3-4év), amire pedig nem marad, azt a szülők, és a bértartást is.
Nem szokott addig másra költeni, csak amire muszáj, például ajándékokra a családtagoknak, saját állatainak stb.
Azért lenne jó, mert akkor sokat lenne a levegőn, állatok és emberek közt, mozog is, tanul is. De elég drága a lótartás. Mert most kell neki megmondani, hogy nem, különben tovább gyűjt, ha nem egyértelmű neki a helyzet.
Amit tud (és még, ugye, azok alatt az évek alatt fog fejlődni, feltehetőleg sokat): Vágtázik, üget, lép, nyergelni, kantározni, lovat ápolni tud, ha van a lovardában munka, bármikor vállalkozik rá önként (lenyergelni, helyére vinni, stb.). Megy a póniklubba, ott pedig talán ugrik is párat. És tudja, milyen edzőt akar. Tehát ebben a témában nagyon magabiztos. Ígérnétek így egy tizenegy évesnek, vennétek így egy tizenöt évesnek lovat?
Nem.
Gimnazista vagyok, felesbértartásban van lovam, és ez csak heti 3-4 napot jelent, de ezt is bőven elég nehéz elintézni. Pedig én még nem is állatorvosnak készülök, hanem csak mérnöknek. Több gimnazista ismerősömnek van lova, és egyikük sem tanul szinte semmit a ló mellett, 15 évesen saját lóval szerintem szinte lehetetlen állatorvosnak menni. Ezen kívül ott a kutyája is... Az napi másfél óra foglalkozást igényel szintén... És akkor még nem beszéltünk semmi másról, pl. hogy gimiben közmunáznia kell majd, meg mindennapos tesiznie (vagyis ha leigazolt versenyzőként lovagol, akkor nem, de nálunk pl. ennél lejjebb nem adják.), és lesznek új barátai, akikkel nyilván majd programokat akar szervezni, satöbbi.
Szerintem aki karriert akar, annak ne legyen tizenéves korában lova. A felestartást ki lehet próbálni majd, de valószínűleg már az is soknak fog bizonyulni.
Azt mondom,hogy igen.
Legalább ebből a pénzből amit erre szántok majd nem számítógépet meg mindenféle okos telefonokat vesztek neki,hanem egy élőlényt ami türelmességre,emberiségre-na és tisztelet tudatra neveli őt.
Amilyen hamar megtehetitek szerintem vásároljatok neki ha nem is egy nagy lovat hanem egy kis pónit.(vagy egy csacsit.én legelőször azt kaptam,hogy megtanuljak bánni velük,haha.:DD )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!