Szeretnék egy lovat a ballagásomra, de pénz kellene rá. Hogyan tudnék szerezni?
Szeretnék egy saját lovat. 7 éve lovagolok heti 1x vagy 2x. 7.-es lány vagyok, és ballagásomra "lehetőségként" szeretném. Nem akarnám kizsákmányolni a szüleimet, mert a bátyámnak most vesznek majd felesben egy kisebb fajta autót. Jobban élünk mint az átlag, jut mindenre, de nem rendelkezünk kifogyhatatlan készlettel sajnos. Már két éve gyűjtöm a pénzem, de nem költöttem el nagyobb dolgokra még, és nem is szeretnék csak úgy venni valamit, hogy legyen. 84 000 Ft-om van, szerettem volna egy fényképezőt, mert a lovak mellett szeretek rajzolni, és fotózni. 4-es, 5-ös tanuló vagyok, ezzel nincsen semmi gondja a szüleimnek, mert szerintük megteszem azt amit meg kell. Nem várják el tőlem azt, hogy kitűnő legyek, nem várják mindig mindenből a maximumot. Takarítom a saját szobámat, szoktam porszívózni, fürdőszobát takarítani, füvet nyírni. (ezeket nem mindig, csak ha látom, hogy sok a dolog, vagy ha megkérnek rá.) Tehát úgy gondoltam, hogy felesben fizetném magát a lovat, meg a felszereléseket is. A bértartást viszont a szüleim, mivel nekem nincs havi keresetem.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnék pénzt keresni? Gyártsak kézműves cuccokat és adjam el a piacon vagy zsibvásáron? Fessek? Diákmunkákra nem mehetek még ugye, majd jövő nyáron már igen. El nem olvasott könyveket adjak el? Vagy régi ruhákat, táskákat?
Előre is köszi a válaszokat! :)
13/L
Szia! bocsi hogy nem a kérdésre válaszolok, de a 2. válaszolónak igaza van. Én most lettem 9-es, és nekem pl nem lenne időm egy lóra, a gimnázium már nem olyan mint az általános sokkal többet kell tanulni, nekem van hogy 5-6ra érek haza (és nem egy valami elit suliba járok) azzal meg csak a lónak teszel rosszat hogyha nem látogatod annyiszor amennyiszer kéne (persze tudnád de akkor meg tanulni nem lenne időd)
Én azt javaslom hogy várd meg a gimnáziumot, nézd meg hogy milyen mennyit kell tanulnod, és mennyi szabadidőd marad, és utána fontold meg hogy legyen a lovad. hidd el jobb ha megvárod a gimit, tapasztalatból mondom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!