Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi pénz eltartani egy...

Mennyi pénz eltartani egy lovat? És ha te termeled meg a takarmányt?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Havi 30.000-50.000Ft körül mozog, attól függ hol tartod. Takarmány termelés csak akkor éri meg ha nagy mennyiségben állítasz elő takarmányt, és több lovat tartasz fent belőle, egyébként ugyanannyiban van mintha megvennéd.
2013. aug. 27. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:

1-2 lóra még drágább, ha te termeled a takarmányt, hiszen kell széna, szalma és szemestakarmány is a lónak, na most ezt el kell vetni, előtte a talajt erre fel kell készíteni, szóval szántás, vetés, aratás, szárítás, bálázás, ezek némelyikéhez gépesített erő kell, ha ez nincs, és nem olyan lovat tartasz, ami esetleg tud segíteni (pl. egy angol telivér nem nagyon fog mezőgazdasági munkát végezni), akkor bérelni kell, és így tovább. Lovat egyedül nem tartunk, de még két lónál is ott vagy, hogy ez biza nem éri meg... 15-20-nál már érdemes gondolkodni rajta, sőt.

Bértartásban 30 a legoptimistább becslés, inkább 40-nél kezdődik, felső határ nem biztos, hogy van; igaz persze, hogy egyes esetekben sok dolog felesleges luxus lehet, amit nem éri meg megfizetni.

2013. aug. 27. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Saját takarmányon úgy 15 ezer per ló, ha veszed, akkor húsz-huszonöt, de több is lehet, attól függően, hogy épp hogy állnak a takarmányárak, meg hogy egyszerre meg tudsz-e venni nagyobb mennyiséget, vagy egyesével veszed a bálákat - nagyobb mennyiségnél mindig lehet alkudni.

Bértartás harminc alatt tuti nincs, de szerintem még ennyiért is ritkán, inkább 40 körül a normális, felső határ a csillagos ég.

A kajához jön a körmölések, esetleges patkolások ára, ez is nagyban függ a kovácstól, a helytől, rendszeresen kell féreghajtó, oltások, vérvizsgálat, összességében pár tízezret még ez is rátesz a költségeidre.

2013. aug. 28. 07:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Én bértartásban tartom a lovam. Nekem 55.000 ft/hó a bértartás + 16.000 ft/hó a patkolás + 15.000 ft/hó a táplálék kiegészítők. Az állatorvos félévente 20.000 ft, ez az oltás és féreghajtás. Évente 1x vérvétel az kb. 15.000 ft. És akkor még nem beszéltem az edzőről, a kijárásról, az ilyen olyan cuccokról stb; bár az utóbbiak nyilván luxus. Szerintem egy lovat eltartani minimum 50.000 ft havonta.
2013. aug. 28. 11:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom...Budapest vonzáskörzetében én még nem láttam bértartást 50e alatt...Sőt nem egy szerintem "szutyok" helyen is elkérik az 50 -et,amiért én 40-et se adnék(nincs fedeles,tákolt boxok,toi-toi Wc,fűtetlen öltöző,stb..)
2013. aug. 28. 16:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még,szóval nem is értem,hogy van ez,mert ahol én tartom 56-ért,ott van rendes öltöző,zuhanyzó,pályavilágítás,fedeles(normális nem csak valami tákolt sátor),ehhez képest nem értem,hogy mindeféle putrikba(bocsánat),meg ki az az őrült aki kifizet 50 ezret...
2013. aug. 28. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!