Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Van, aki úgy vesz lovat, hogy...

Van, aki úgy vesz lovat, hogy nem nézi meg vagy nem próbálja ki, de lovagolni fogja majd megvétel után?

Figyelt kérdés
Van ilyen ember? Tehát nem kocsiba fogni vagy tenyészteni, hanem lovagolni, de bízik a hirdetésben, etc.
2013. szept. 19. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
3x vettem így lovat.Első alkalom, egy vad ló volt, nem mertek odamenni hozzá a gazdái.Elment apum érte Nyíregyházára, és hazahozta.Harapott, sunyított, minden volt. Belovagoltam,végül egy betegség miatt el kellett altatni.(külső tényezők nélküli betegség, sneki nem tehetett róla).Következő lovam is jó messziről hoztuk.Ő róla láttam videót, képeket, nagyon megtetszett, elhoztuk, úgy hogy én nem is láttam élőben, csak már itthon :) Legjobb döntés volt.Ő az életem szerelme :) Lassan 1 éve már itt van, és imádjuk egymást, és semmi baja.A következő pacit a párom nézte meg, az előző gazdánál engedelmes volt, párom látta ahogy lovagolt rajta szőrén..stb. Elhozta, és itt hozzá sem lehetett nyúlni...1hónap múlva elcseréltem egy másik lóra, de az is úgy volt hogy felhívtak telefonon hogy lenne egy csere ló, mondtam hozzák, bármilyen lehet csak a fő szempont hogy barátságos, és kezes.Ő egy nyers kanca, és teljesen meg vagyok elégedve vele. De nem ajánlom senkinek az effajta vételeket.Ha tehettem volna személyesen nézem meg,próbálom ki őket.Nagyobb károm nem származott evégett, de sok a kupec... vigyázni kell.
2013. szept. 19. 16:54
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

van olyan, ismerek olyan kezdőbb lovast, aki szerintem félt felülni, azt mondta, hogy "érezte, hogy jó vétel lesz" és mázlija volt, mert a ló tényleg nagyon rendes kis ló volt.

én is vettem már úgy kupectől 2x is, hogy nem próbáltam ki, bár mindkétszer megfutószáraztam, hogy megnézzem a mozgását, de nem igazán volt ott lehetőség kipróbálni, mert karám nem volt és az út mellett nem akartam felülni egy lóra, ami hónapok óta állásban áll...

viszont vettem úgy is lovat később, hogy 3x voltam ott, mire megvettem, bár csak 1x próbáltam ki.

amúgy kupecek sose próbálgatják a lovat, akik eladásra veszik azok nem szokták kipróbálni.

2013. szept. 19. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Ha van is ,akkor jó hülye. Semmiben nem lehet bízni,én speciel nem adnék pénzt olyanért,amit nem próbálok ki. Tegyük fel iskolalovat akarok venni,nem próbálom ki ,megveszem. Felültetem rá a tanulókat és akkor derül ki,hogy szarul van belovagolva.. akkor már sokat érek vele,hogy bíztam a hirdetésben.
2013. szept. 19. 19:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha csak szarul van belovagolva, az a legkevesebb, mert azt lehet korrigálni jó esetben, de én azért el tudok képzelni sok hibát... Nem vennék lovat úgy, hogy legalább egyszer fel nem ültem rá.
2013. szept. 19. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy van. Egy kis csikóra csak nem ül rá senki.:D
2013. szept. 20. 09:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Megint más egy csikó.. azért ne keverjük

A belovaglás hiányát lehet pótólni, de ez olyan dolog ,hogy autót is lehet javítani,de senki nem fog megvenni kipróbálás nélkül egy kocsit,vagy olyas valamiért kiadni pénzt,ami nem éri meg. Mert mondjuk egy elszart lóért odaadni annyi pénzt,mint egy jól idomítottért ,kinek érné meg?

2013. szept. 20. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
65%

Én sem arra céloztam, hogy na és, ha el van rontva, mindegy, itt a pénz, csak hozzák, sőt! Csak arra utaltam, hogy az még a legkisebb rossz, ha csak rosszul van belovagolva, ha szó szerint soha nem is láttam a lovat, csak utalom a pénzt, sé hozzák, akkor sokkalta durvább "meglepik" is érhetnek. De kétségtelen, hogy ha lovat veszek, annak ellenőrzöm a tudását, igaz, én nem tinglitangli terepre járok, de ott se idomítok mert azt minek lovas vagyok, ha megfizetek valamit, az a ló tudása lesz.

Csikót se vennék soha úgy, hogy nem nézem meg, ellenőrizném a küllemét, kiállását, mozgását... Mert egy csikó is rejthet rengeteg hibát, ami így nem fog kiderülni.

2013. szept. 20. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!