Az akhal tekininek miért nincs üstöke?
Úgy értem, hogy van/volt valami használatbeli előnye, vagy csak hogy különleges legyen? :)
Aprópó: akinek ilyen fajtájú lova van, mit tud mondani a jelleméről?Ideges, mint egy arab telivér, vagy inkább nyugodtabb fajta?
Van neki, max levágják.
Nekem ügetőm van. Érzékeny, rebbenékeny mint egy arab.
Van neki.
Pontosan arab jellem, mindkettő igen szívós, sivatagi harci ló.
Azért kérdeztem, mert ahány akhalos képet láttam, egyiknek sem volt sem sörénye, sem üstöke.Legalábbis igen ritkán.A farka is ritkás, gyér szőrzetű.
Off: egy jó felmenőkkel rendelkező, tisztavérű akhal mennyibe fájna (ha gazdag lennék, és tarthatnék lovat :D )?
itthon csak 1 hivatalos akhal tenyészet van, ahol vásárolhatsz is, Ópusztaszeren. hirdetnek lovasok.hu-n is. de ott is ritka a 100%-os, inkább 50, 75%-osak vannak.
Ha érdekel tudok egy 50%-os kancát Pest megyében, gyönyörű szép, de az is igen rebbenékeny, haladó lovast igényel, úgy 350-ért szerintem már odaadják, ha jó helyre kerül.
Hasonlít az arabhoz jellemre: érzékeny, robbanékony, de nagyon szívós és kitartó lovak, nem mindegy az sem, hogy ki a gazdája ill. ki ül rá.
Tisztavérűt itthon nem nagyon kapsz, külföldön millió fölött vannak. Németországban elő ismerősömnek (bár ő nem magyar) van tisztavérűje, az a ló ha jól tudom olyan három körül volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!