Szerintetek ha menstruáció közben lovagolok, lehet nyugtalan a ló?
Komolya fogom kezdeni a lovaglást. Nem akarok kellemetlen helyzetbe kerülni ha menstruálok és a ló nyugtalan legyen. Inkább menstruációs napokon hagyjam ki a lovaglást?
Bocsi, ha rossz kategóriát választottam, még új vagyok itt.
Én szoktam görcsölni, fáj a fejem olyankor, de ha felülök a lóra rögtön elmúlik. :) Nem tudom, hogy vagyok beállítva. :D Minden esetre még nem tapasztaltam olyat, hogy bármelyik lónak gondot okozott volna.
Az viszont annál inkább ha a lovam sárlik.... :)
Én még soha nem tapasztaltam, hogy a ló másként viselkedne, amikor menstruálok. Van, aki szerint előfordulhat ilyesmi, lehet, hogy csak annyi van, hogy én nem szoktam görcsölni, nem érződik az ülésemen, hogy valami nem oké.
Olyat is hallottam már, hogy mének lesznek hisztisek tőle, de ezt sem tudom alátámasztani a saját tapasztalataimmal. Szerintem nem lesz tőle hisztis a ló.
Igen, lehet nyugtalan, de ennek oka nem a menstruációd, hanem te magad. Ha te kellemetlenül, nyugtalanul érzed magad, azt a ló is érzi és átveheti.
Ha ez neked nem okoz gondot, akkor a lóval se lesz gond.
Elég sok női lovas van világversenyeken is, és hát nem hallottam még olyat, hogy valaki mensi miatt hagyja ki az olimpiát... :-)
Nemrég herélt ló vagy a csődör jobb ha ilyenkor messziről néz, ők tényleg megérzik és fogalmazzunk úgy,. hogy kellemetlenségeket okoznak:)
Egyébként egy személyes megjegyzés: én külön szeretek ilyenkor lovagolni, én azt tapasztaltam, hogy ha fáj a hasam meg hát na tudjuk milyen ez, annak pont jót tesz. Legalábbis nekem utána/közben sokkal jobb. Egy nyugis birka heréltem van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!