Nagy baj ha vágtába a hátsólába beljebb megy egy félpatanyommal mint a másik?
Annyit hozzá, hogy a korrigálás idejére érdemes rá bokavédőt tenni, mert sok ló hajlamossá válik egy időre a bokázásra.
Különben ha futószáron nagy körön vágtáztatod, az is segíthet, ugyanis lehet az oka az is, hogy nehezebben találja meg az egyensúlyát lovassal - elvileg jól belovagolt lónál ez nem fordulhat elő, de láttam már kivételt. Másik dolog, soha ne engedd pörögni a lovat, mert másik ok, hogy annyira rohan, hogy túl akarja lépni az elülső lábait, hogy elég tolóerőt adjon le, viszont már annyira pörög, hogy akkor lelépné a mellsőit, ezért elkezd kifelé lépni. Ügetőknél és telivéreknél viszonylag gyakori jelenség. Kérj tőle először összeszedett, nyugodt vágtát - sok-sok idomítás.
A lovaglás során továbbá jó, ha sok az átmenet, gyakorolja a vágtába való átemelés pillanatát, és a felvételt, amiket az első írt, az is csak hasznára válik. Korrigálható dolog amúgy, ha fizikai "baj" okozná, az jellemzően látható lenne már kívülről is, ilyen kérdésben viszonylag ritka a rejtett hiba.
Hát igen Telivér :)akkor nincs nagy baj csak először megijedtem mikor elvittük a kitörőt vágtában :O köszönöm a válaszokat még elég képzetlen a drága egy hónapja kezdtem vele dolgozni :)
MÉG EGYSZER KÖSZÖNÖM :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!