Két kérdésem is lenne, egyik a sörényről, másik a pisilésről?
Tehát:
- A sörénye szabályosan ketté áll, próbáltam már egy oldalra fonással, vizesen oldalra gumizással/fonással, de ezek is max. 1 napig segítenek. Mit tehetnék, hogy szépen egy oldalra álljon a sörénye? (középhosszú kb. 20-25cm)
- Lehet, hogy csak én fújom fel a dolgot, de amikor pisil akkor nem folyamatosan pisil hanem "szaggatottan". Ennek mi lehet az oka? Ezt kb. 1 hónapja figyeltem meg, aggódnom kéne, vagy semmiség? Kancáról van szó. (9 éves)
Nem fogod tudni egy oldalra szoktatni a sörényét, erős, dús sörényű lovaknál ez gyakran probléma.
Szaggatott pisilés: sárlik. :-)
Kár:-(
Pisilés: Arra én is gondoltam, hogy sárlik, de nem sok mindent tudok róla.. Milyen időközönként van? És mennyi ideig tart olyankor? Mert már több mint egy hónapja pisil így..
Köszönöm!
A sörénye az úgy marad, azzal sok mindent nem tudsz kezdeni.
A sárlás az eltérő lehet, mert ha például új környezetbe viszed, vagy csak új ló érkezik, vagy van a közelben csődör, akkor az kapásból befolyásolja, de hat rá a napfényes órák száma, a takarmány és a mozgás mennyisége és minősége, stb.
Valószínűleg nem folyamatosan "végigsárlotta" azt az egy hónapot amúgy. :) Nagy általánosságban 2-3 hetente sárlanak, télen jellemzően nincs ilyen, vagy ha van is, annyira enyhe, hogy nem igen észlelhető, esetleg nem valós a dolog. Egyes lovaknál nyáron a nagy kánikulában szintén nincs ilyen, vagy csak ritkásabban, tavasszal és ősszel erőteljesebben jelentkezik, a tavasz a "főszezon".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!