Valaki lovas hasonló cipőben?
Ez egy elég összetett probléma, nálam belovaglásnál a lovas cipelésével volt baj, de segítettek a parelli dvd-k. Elég borsos áruk van, de le lehet őket tölteni ncore-ról is.
Pont a problémás/elrontott lovakkal foglalkoznak, ha érdekel nézz utána.
Elnézést, hogy nem tudtam pontos választ adni a kérdésedre:(
A megoldás: dupla futószár.
Ugyanezt csinálta a lovam. Nála bejött az, hogy az ostorral egy baromi nagyot vágtam mögé a földre, ettől megijedt és újra elindult a körben. (Persze vele jó volt a kapcsolatom, parelliztem is sokat.)
Aztán egy másik lóval is foglalkoztam, aki szintén ezzel próbálkozott, és nála egyáltalán nem jártam sikerrel az előző módszerrel. Folyton kifordult, kirángatta magát a kezemből, ágaskodott. Sem a fenyítés, sem a parelli nem működött. Nála kizárólag a dupla futószár jött be.
Az egyik futószárat a szokásos módon csatolod fel, és a ló fejéhez közelebbi kezedben tartod. A másikat kívülről csatolod, és a ló külső oldalán vezeted végig, befűzöd a ló oldalán a futószáras hevederbe, vagy a nyeregbe (nem tudom, mit használsz), hogy ne akadjon bele a lába, ha meglöttyen a szár, és hátul a csánkja fölött átvezetve abban a kezedben tartod, amelyikben az ostort (a ló farához eső kezedben). A lényeg, hogy szép nyugodt, egyenletes tempóban hajtod előre. Eleinte lehet, hogy kicsit bakolgatni fog a hátsó futószár miatt, de ez hamar megszűnik. Lényeg, hogy figyelj, ne akadjon bele a lába... ezt elég könnyű elkerülni, nálam egyszer sem fordult elő. Így semmi esélye nem lesz kifordulni, és ha ezt egy éven keresztül csinálod, és megszokja, hogy különösebb feszengés nélkül szép nyugodt tempóban dolgozik, utána le is veheted a külsőt, már nem fog trükközni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!