Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek mikor leszek...

Szerintetek mikor leszek érett egy saját lóra? (több lent)

Figyelt kérdés

Az óráról hazajövet felvetettem anyumnak a témát, hogy olyan jó a három lánynak (kilencedikesek, barátnőim), hogy van egy saját lovuk. Erre ő azt mondta, hogy lehet hogy nekem is lesz, ha lesz rá pénz, kitartó leszek és tanulok. Nagyon meglepődtem, mert eddig minden állatomért (hörcsög, kutya, hal) könyörögnöm kellett, de nemrég mondta, hogy pozitív csalódás érte őt, mert látja, hogy gondozom őket rendesen. De az a furcsa, hogy egy éve még tiltakozott (hevesen!) ez ellen, úgy el is vetettem az ötletet. Még jelenleg sem szeretnék lovat, kell még fejlődnöm szerintem, de már magabiztosan, az oktatóm szerint jobban mint az átlag megyek terepen és körkarámban, négyszögben is. Mondtam is anyának, hogy nekem nem kell milliós, meg több százezres ló. Jó nekem sodrott is, nem az a lényeg! Érdekes, hogy nem is kérleltem őt, nem könyörögtem, csak egyszerűen mondtam neki, hogy jó L....éknak, hogy van egy sajátjuk. Szerencsére nem lakom messze a lovardától, egy település csak. Ha anya nem is tud elvinni kocsival, bicóval meg busszal is simán ki tudok menni. Szerintetek miért ajánlotta fel magától? (tudja, hogy ez az álmom) (hét éves korom óta lovagolok)

Ha a kérdéseim felére tudjátok a választ, már az is nagyon sokat jelentene! :)

1. Egy héten hányszor szoktatok kimenni hozzá, ha bértartásban van?

2. Mennyi a havi élelmezése? (gondoljuk itt kislóra)

3. Mennyi az alap felszerelés neki? (nyereg, kantár, alátét, pálca)

4. Ha mondjuk nincs kedvem sokat lovagolni, akkor elég ha egy-egy nap csak a körkarámban ügetek vele pár kört? (mondjuk nem hinném, hogy lesz ilyen :D )

5. Mit kellene tennem, hogy még jobban elnyerjem a szüleim bizalmát?

6. Mit kéne tennem, hogy jobban befogadjanak a lovasok? Valahogy nem akarnak befogadni a társaságba. Csak egy kislány vagyok a sok közül. Kérdezzek tőlük bátran? Kérjek segítséget ha arról van szó? Ismerkedjek velük? Az a gond, hogy egy kicsit zárkózott vagyok és félénk...

7. Nektek hány évesen volt az első lovatok? :D

Előre is köszi a válaszokat! c:

2013. aug. 30. 12:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. aug. 30. 15:44
 12/13 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

1. Minden nap igyekszem kimenni, ha mégse jutok ki, ami ritka, de én is lehetek beteg, stb., akkor edzőm ingyen mozgatja egy kicsit.

2. Nagyló, de egy vékony kis paci, 160 körüli marmagassággal - 40-50 között van a bértartás, ennek kb. a fele a táplálék.

3. Attól függ, milyet szeretnél. Nyeregből használt, de márkás, jó minőségű darabot ajánlok, mert az évtizedekig veled lesz, napi használat mellett is. Egy ilyen 50-60 ezerből már kijön, enyém konkrétan Stübben. Alátét változó, egy teli alátét drágább, mint egy nyereg alakú, de az idomító nyereg alá nem a legjobb, stb. Kantárból én egy márkátlan, 7 ezres darabot vettem, évek óta tart, semmi gond vele, hozzá D zablám van, ezt kaptam a lóval együtt (kantárt is adtak, de azt lecseréltem), így fogalmam nincs, újonnan az mennyi. Kötőfékből 2-4 ezerért már kapsz egyet, vezetőszárral együtt. Pálcából én hosszú idomítópálcát vettem kereken 2 ezerért.

4. A ló szempontjából fontos, hogy érdemi munkát kapjon; ne a kilométereket gyűjtsd vele! Nem az edzés időtartama, hanem a minősége a fontos, az, hogy üget, amerre épp lát, körbe-körbe, az nem fogja sem agyilag, sem fizikailag lefárasztani, de ezutóbbi ne is legyen cél soha. Ha nincs kedved felülni, futószárazd le, mindkét kézre, az is jó néha, változatossá teszi a mindennapos munkát, ha időnként nem nyeregből dolgozol, hanem kézen vagy futószáron - ezeket is lehet komolyabban is csinálni, sőt.

5. Te ismered őket, így ezt neked kell tudnod, én esetleg elmondanám nekik, hogy mire jó a lovaglás, mit tanultam eddig a lovaktól, és, hogy lovaglás után sokkalta jobban fog az agy, sokkal könnyebb tanulni utána. Egy ló felelősségre tanít és magabiztosságra, mentális erőt ad, kiegyensúlyozottságot.

6. Én ugyanilyen voltam, mint Te, nyugodtan nyiss feléjük, hiszen ha van egy kialakult klikk, akikkel minden nap fixen, jól elvannak, nincs szükségük plusz egyre, aki látványosan elvan magában, és meg se szólal. Nyugodtan beszélgess velük, kérj segítséget, vagy csak dumálj akármiről: kezdetben nyilván a lovakról, hiszen az lesz biztos és közös téma, a többi majd alakul.

7. 20. születésnapomra kaptam. :)

2013. aug. 30. 17:47
 13/13 anonim ***** válasza:
néha benne van az orvos meg a kovács is a tartásba
2014. júl. 24. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!