Lovat szeretnék venni. Csak az a baj hogy tanulnom kell, és nem tudom hogy lenne-e időm rá. És szerintetek suli mellett. Tudnék-e gondoskodni róla?
Az előző két válaszoló nagyon bölcs és segítőkész..
Ha lovat veszel 2 lehetőséged van. Ha farmon laksz vagy nagyobb tanyán akkor ott tarthatod, persze úgy sokkal több időt kell rá szánnod és bizonyos engedélyek is szükségesek. A másik lehetőség ha örökbe fogadsz egyet, mint az állatkertben egy tigrist. Néha meglátogatod, megeteted, lovagolsz aztán hazamész.
Ha olyan anyagi korulmények kozott élsz, hogy vehetsz magadnak egy lovat, akkor alkalmazhatnál(illetve a szuleid felvehetnének egy lovászfiút hacsak fél napra is amíg te a suliban vagy aki gondoskodna a lovadrol. Szerintem a lo tartása nemcsak abbol áll, hogy megeteted és megitatod az állatot.
Veegyél magadnak néhány szakkonyvet és tanulmányozd át ezt a problémát, felelotlenul ne vágj bele!
Hát ha megvan minden vegyél!
De azt tudnod kell , én mikor úgymond( 9. osz) ba mentem akkor vettem meg az összerakott pénzemből a lovamat , és mivel vettek Faterék nekem saját házat 1 dül laktam ... Nem volt segítségem , így suli előtt etetés , itatás, futtatás... azt fürdés , és irány a suli. Haza jöttem majd megint ez + még a lovaglás, a foglalkozás vele , nincsennek haverok... most nincsen kedvem , jaj hideg van , húú esik a hó , na meg 40 fok van ... e-e nincsen ez! Nincsen ünnep, nincsen szünet semmi! + még van 4 kutyám ... az etettésel nincsen gond ha a szüleid gazdagok , én is mindent megkaptam csak a lovat nem .. :S Mindegy az is meglett!
És amíg a ló él , addig ez csinálni kell, na meg mindig ló szagod lessz ... (na jó fürdés után nem :P ) Amikor elmegyek buliba , akkor is ugyen úgy korán kell kelnem , ezért jól gondold meg , mert sok mindenről le kell mondanod ha lovat akarsz ...Én soha nem alakalmaznák lovász fiút.. mert az én lovam az én felelőségem , ha akartam őt , el is tudom látni!!
Üdv: Egy ló imádó , és tartó.
A lovász fiúra azért gondoltam, mert fiatal vagy el szeretnél menni a barátaiddal valahová mondjuk kempingezni, de oda nem biztos,hogy vihetnéd a lovadat. Ilyen problémája volt a szomszédomnak is,csak néhány honapig tudta megtartani a lovát, mert kiment családostúl az USA ba egy félévre és nem volt aki a lovat gondozza.
Ezek csak tanácsok amit elolvasol és ami megfelel számodra azt esetleg meg is tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!