Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha egy ló lovaglás közben...

Ha egy ló lovaglás közben kotyog az mit jelent?

Figyelt kérdés
Mondták már azt is, hogy feszült, meg azt is hogy jól érzi magát... ti hogy tudjátok?
2013. aug. 21. 18:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem a heréi zörögnek, hanem a "dugattyú" mozog.

Akár herélt, akár nem.

2013. aug. 21. 19:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Vaszorazörejnek hívják, heréltnél és ménnél is előfordul, feszültség esetén hallani elsősorban
2013. aug. 21. 21:34
 13/15 anonim ***** válasza:

Tudom melyik hangra gondolsz, de a hivatalos nevét (vaszorazörej) csak most tudtam meg, a többi válaszolótól. :)

Csak heréltnél és csődörnél hallani (leginkább ügetésben), mégpedig akkor, ha megizzadnak; vagy ha mozgatás (lemozgatás vagy lovaglás, az mindegy) közben nagyon felélénkülnek, izgatottak lesznek, gyorsabb tempóra kapcsolnak.

Kérdésedre válaszolva, ez hallható akkor is, ha jókedve van a lónak (például amikor tele van és lemozgatod, és össze-vissza bakol örömében, felpörög) és akkor is, ha ideges és emiatt vált turbó üzzemódra.

2013. aug. 27. 02:31
 14/15 A kérdező kommentje:
lemozgatásnál hallom általában, vágta után amikor még menne.. akkor ezek szerint csak azért csinálja mert izgatott? félek h én teszem feszülté :S
2013. aug. 28. 22:39
 15/15 anonim ***** válasza:
ideges feszült! Olyankor befeszíti mindenét. Ez az idegesség jele. Vagy unja a feladatot...
2013. szept. 14. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!