Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ár-érték arányban jó lovarda...

Ár-érték arányban jó lovarda Budapesten?

Figyelt kérdés

Tudom sok ilyen kérdés van.

Vidékre jártam, de most váltok!

Laza, családi jó hangulatú lovardát keresek Pesten, ahol ár-érték arány jó és az oktató is rendes.

A 23. kerület peremén lakok, de ha kell elmegyek a város másik végébe is.

2013. aug. 19. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%

Avval ne törődj, egyiktől sem fogsz megtanulni lovagolni. :)

Abban egy "oktató" csak zavar.

2013. aug. 21. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:
66%

Ha a ló nem akar elindulni, akkorát kell ráhúzni a pálcával, hogy kirepüljenek a bolhák a bundájából! Főleg, ha Bálintnak hívják az illetőt. :)

Amúgy minden iskolaló mindenütt ilyen. Úgy tesznek, mintha nem értenék, mit akarsz, és magukban jót röhögnek.

Aztán ha esetleg egyszer, valahogy lehetőséged támadna felülni egy normális magánlóra, akkor fogsz elcsodálkozni, hogy pöccre beugrik... mert nem te csinálod rosszul a dolgokat, csak az iskolaló szemétkedik veled. Van, amelyiknek az is elég ahhoz, hogy tudja a dolgát, ha a kezedbe van a pálca, de van olyan is, amelyiknek időnként oda is kell sózni ahhoz, hogy kicsit is törődjön azzal, mit akarsz tőle. A lovak már csak ilyenek. Főleg az éheztetett, több éve ugyanabban a karámban kőröző iskolalovak. Az ilyesmi nagyon lélekromboló, márpedig a lónak hatalmas lelke van, őt is megviseli.

2013. aug. 21. 13:24
 13/15 A kérdező kommentje:

Ahova jártam nem unott iskolalovak voltak lévén, hogy vidék nem sokan voltunk, pöccre, hangjelre indultak el. Pálca csak egyhez kellett indokkal az is azért, ha büntetni kell, mert rosszalkodott a társaival.

Én a Princessre ültem sokszor. Bálintot szerettem. :) Pálcát nem szeretek használni, sajnálom az állatot ütni.

2013. aug. 21. 13:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha ő fütyül rám, és elereszti a füle mellett az utasítást, akkor nekem sem lesz lelkiismeret furdalásom, ha rávágok... sajnos ő van döntéshelyzetben, a lovaglás meg nem arról szól, hogy ha kegyes hangulatban van, akkor majd megcsinálja, amit akarunk, hanem arról, hogy MINDIG megcsinálja... ehhez hozzá tartozik annak tudatosítása is az állatban, hogy ha nem pralíroz, az sokkal rosszabb lesz majd neki, mintha tesz néhány bágyadt, unott vágtaugrást, amibe azért - lássuk be - még egy ló sem szakadt bele.
2013. aug. 21. 22:00
 15/15 anonim ***** válasza:
A pálcázás nem ütés. Kell. Én a Lenke Lovasudvart ajánlom
2021. szept. 30. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!