Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovam elülsö lábtőve beduzza...

A lovam elülsö lábtőve beduzzadt mi oka lehet neki?

Figyelt kérdés
Meg nem botlott el nem esett lábát sem verte be mikor dolgozott elképzelni nem tudom mi történhetett és a duzzanat csak nő most jelenleg melegfáslit tettem rá tegnap már sánta is lett arra a lábára. kb 1 vagy 1,5 hete vettem nála észre de most hirtelen feltelt neki érintésre benyomható sztem vmi nedvel telt fel neki...

#elülsölábtő
2013. aug. 16. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Állatorvos,ki tudja mi a baja.:SS Sok minden lehetséges.Lehet beütötte,boxba belerúgott,sok minden lehet.
2013. aug. 16. 22:00
 2/8 Murphy 19 válasza:
Meleg fáslit ne tegyél rá azzal csak roszabb lesz.Kend be neki alaposan lóbalzsammal. Az segíteni fog. És ha lovaglás után mikor nem teszel fel invédőt/fáslit és bedagad neki, akkor minden lovagláskor/futószárazáskór stb. használjál !!
2013. aug. 16. 22:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval meleg fáslit ne...inkább ecetes hideg vizes borogatást, hűtőzselét vagy ami a leghatásosabb a leg tend (fehér agyag)... én a helyedben pihentetném, valamint egy sántaságvizsgálat sem ártana.

És legfőképpen megnézetném állatorvossal, főleg úgy hogy napról napra rosszabb, nehogy valamilyen komoly ínsérülés legyen a háttérben.

2013. aug. 16. 22:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Pihenés + hideg ecetes víz.
2013. aug. 16. 22:50
 5/8 A kérdező kommentje:
végül is arrol a részről beszélek ami neki a könyöke amit hajlit nyom rá minimálissan pihentetem persze alap de sétálni kiviszem napi 10 percet azért vmi mozogjon is hát akkor reggel leveszem róla 6x4 es boxban áll hát elképzelni nem tudom de napról napra nagyobbodik hetfön orvost hivok ha nem változik patái rendben vannak az biztos. de mivel telhetett fel neki nem tudom reggel hivom az orvost az elmult 2 napban fajult el a dolog mióta ze van a lábán 2x ültem rajta ugrani nem is ugrottam vele inkabb futoszaron ügetgetett még lenem sántult tőle vagy is látni, hogy nyom rá. :( lobalzsammal kenem neki azota mióta odanött :(
2013. aug. 16. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Tudom, melyik az elülső lábtő. :-)

Semmiképp ne lovagold és pláne ne futószárazd. Pihenjen plusz hideg vízzel mosd le neki naponta többször, lóbalzsam mehet, még jobb, ha összekeversz egy Venoruton gélt meg egy Phenilbutasont, azt masszírozod bele alaposan. Ha van DMSO-d, azt is keverj bele, beviszi az izületbe a hatóanyagot, csak büdi, de hatásos. Ha pár nap alatt nem javul, mutasd meg dokinak.

2013. aug. 17. 06:59
 7/8 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm szépen probálkozom
2013. aug. 17. 12:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Sikeres volt a melegfásli mégiscsak lejebb apadt a duzzanat
2013. aug. 17. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!