Hogy érik el a lovasok (főleg a szabadidomítók), hogy minden felszerelés nélkül követték őket a lovak?
Figyelt kérdés
2013. aug. 12. 22:29
1/6 anonim válasza:
Sokat kell egyutt lenni, foglalkozni vele. En van, hogy sok ideig nem talalkozom a lovammal es akkor meg csak ram se szokott nezni mikor kozeledek fele. De mikor nagyon sokat vagyok vele, akkor mar messzirol nyerit es jon oda :)
2/6 anonim válasza:
egyáltalán nem szabadidomítok, mondjuk még nem is 100%-os a "kapcsolat", de követ, pedig nem csináltunk erre irányuló feladatokat.
3/6 anonim válasza:
Én itthon tartom a lovaimat, de ha sétálok kint az udvaron, és meglát a karámból, azonnal közeledik felém, pedig nincs nálam semmilyen csemege. Ha éppen eszik vagy akármit csinál és bemegyek a karámba mindhárom azonnal jön.Pedig nem is hívom őket. Mi sem tanultuk ezt külön, csak megbíznak bennem, és talán szeretnek is. Az idősebb aki régebb óta van itt (lassan 1 éve) az féltékeny is, ellöki a többit hogy csak vele foglalkozzak. Ha szomjas akkor nyihog hogy itassam meg meg ilyenek. Annyi hogy én azért minden nap hátramegyek hozzájuk, ha másra nem, legalább egy kis simogatásra
4/6 anonim válasza:
Én sem szabad idomitok de szó nélkül jön utánam a lovam..
5/6 anonim válasza:
Ehhez nem szabadidomítás kell, csak bizalom, hogy a ló jól érzi magát veled, öröm neki a munka, stb. Semmi extra, amelyik lóval tisztességesen foglalkozik a gazdája (és lehetőleg maga viseli a gondját, tehát az ennivalót is a gazdától kapja a ló) az mind így viselkedik.
Nekem ma reggel a legelőn voltak a lovaim, amikor mentem be a lovardába, mindkettő ott tülekedett a kapunál és még veszekedtek is egyet, mert mindkettő velem akart jönni be, pedig tudták, hogy akit beviszek, annak meló következik. :-) Sosem szabadidomítottam. :-)
Amikor beengedem őket, nem kell vigyek rájuk kötőféket, egyenesen a kikötőhöz mennek, ahol pucolni meg nyergelni szoktam, ott megállnak és várják, hogy melózzunk. :-)
6/6 anonim válasza:
Én bizalommal érem el meg bízom a lóban hogy nem fog elszaladni de előtte még futószáron azért megfutatom addig amig úgy érzem hogy elég aztán hátat fordítok és ha 10 percen belül nem jön oda hozzám akkor 1 órával később újra megpróbálom ugyan ezt és végül amikor odajön akkor el lehet kezdeni a szabadban foglalkozni vele .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!