Miért jó az, hogy a lovon a kantár alatt ott van a kötőfék is?
Iszonyú igénytelen dolog, akárcsak a szolgáltatás, ami a fotókon látszik. Én nem adnék ezeknek egy fityinget sem, ne is várd, hogy bármit is megtanulsz egy ilyen helyen.
De visszatérve a kötőfékhez: lustaságból hagyják a lovon, és nem csak, hogy igénytelen dolog, még a kantár se fekszik fel rendesen.
Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla?
Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötőfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt.
A terepen történtekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.
Igénytelen, és nem is higiénikus, ha szó szerint 24 órában mindig rajta van a lovon a kötőfék, simán lerohad róla a szőr alatta... Bepállik, és amit akarsz.
Távlovasok szoktak esetleg ilyen megoldással élni versenyen kívül, az még esetleg elmegy, de közel minden más eset mezei lustaság, a kantár sem fekszik fel helyesen, a lónak sem kényelmes.
A képek amúgy tényleg mindent lemondanak, én se mennék oda még körbenézni se, az is biztos.
Mint írtam, voltam már ott néhányszor. Sokan nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én nem kimondottan szerettem oda járni. Egyetlen probléma az (volt), hogy a környékünkön ez az egyetlen lovarda, én pedig imádom a lovakat. Az oktatásról annyit, hogy drága, és nem igazán ár-érték arányos, (4000,- egy óra).
A félreértések elkerülése végett nem lehúzni szeretném a helyet, de ez a kérdés nagyon kikívánkozott már belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!