Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért jó az, hogy a lovon a...

Miért jó az, hogy a lovon a kantár alatt ott van a kötőfék is?

Figyelt kérdés
Vagy nem is jó? De akkor miért? pl ezek a képek. Voltam már itt, és az összes lovon, mindig rajta van a kötőfék. [link]

2013. júl. 30. 17:11
1 2
 1/16 Valletta ***** válasza:
26%

Iszonyú igénytelen dolog, akárcsak a szolgáltatás, ami a fotókon látszik. Én nem adnék ezeknek egy fityinget sem, ne is várd, hogy bármit is megtanulsz egy ilyen helyen.

De visszatérve a kötőfékhez: lustaságból hagyják a lovon, és nem csak, hogy igénytelen dolog, még a kantár se fekszik fel rendesen.

2013. júl. 30. 17:28
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
Ezt a kérdéskört minden helyen másképp kezelik. Ahova én járok, ott fent hagyják a kötőféket, több indokból. Egyik ezek közül, hogy könnyebben ki tudod kötni a lovat. (zablán kikötni nem a legjobb ötlet, mert ha megijed, megugrik, megsértheti a száját). Tehát, lovaglás előtt/után egyszerűbb, ha csak felcsatolod a vezetőszárat, minthogy ott őrizgesd a lovat kantáron. A másik, hogy mondjuk terepen bármi történhet. Simán lehet olyan esés, mondjuk, hogy a szár leesik, a ló belelép, és elszaggatja a kantárát. És ilyenkor jó, ha ott a kötőfék, mert csak megfogod és hazavezeted a lovat, vagy akár 2 vezetőszárral még el is lovagolhatod, ha olyan a ló. (nálunk volt rá példa, hogy történt ilyen baleset,nem volt rajta kötőfék, és a lovásznak ki kellett menni utánuk egy másik kantárral . De főleg olyan helyen, ahol mondjuk a lovasok "váltják egymást a lovon" , tehát amíg mondjuk a lovak kikötve várnak a lovasra, addig egyszerűbb így. Nálunk ezekből az okokból van fent mindig a kötőfék, bár hozzáteszem, én jobban szeretek nélküle lovagolni, ezért ha pályán lovagolok, le szoktam venni :)
2013. júl. 30. 17:29
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
És kedves Valetta, meg kell jegyeznem, hogy szerintem meglehetősen elhamarkodott dolog ez alapján szarnak és igénytelennek titulálni egy helyet, főleg anélkül, hogy ismernéd :) Lehet, hogy ettől függetlenül nagyon szakszerű az oktatás ott. Rengeteg helyen megfordultam már, és mint említettem, ahova most járok, ott fent hagyják. És a lovagoltatás százszor színvonalasabb, mint sok helyen, ahol leveszik a kötőféket, szóval nem ez alapján kell ítélni....
2013. júl. 30. 17:33
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Igaza van, igénytelenség, simán lehet venni távlovas kantárt is, ha valaki ragaszkodik a kikötéshez. egyszerű cigánykodás nem levenni a kötőféket.
2013. júl. 30. 18:00
 5/16 Valletta ***** válasza:
60%
Kedves 3-as, nem a fennhagyott kötőfékek alapján ítélek (mellesleg igénytelenség, oktatás színvonala ide vagy oda és őszintén szólva nem tudok színvonalas képzést elképzelni olyan helyen, ahol lusták levenni egy kötőféket a lóról, de mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, na meg mihez képest színvonalas, ugye), hanem minden más miatt, ami a megosztott fotókon látható.
2013. júl. 30. 18:30
 6/16 anonim ***** válasza:
engem meg lehet kövezni, de én terepre mindig rajta hagyom, pont azért mert terepen van egy olyan rész ahol meg szoktam állni fél órára pihenni, lazítani, ilyenkor leveszem a kantárat és akkor legelhet a ló kedvére
2013. júl. 30. 18:32
 7/16 Valletta ***** válasza:
94%

Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla?

Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötőfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt.

A terepen történtekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.

2013. júl. 30. 18:51
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Igénytelen, és nem is higiénikus, ha szó szerint 24 órában mindig rajta van a lovon a kötőfék, simán lerohad róla a szőr alatta... Bepállik, és amit akarsz.

Távlovasok szoktak esetleg ilyen megoldással élni versenyen kívül, az még esetleg elmegy, de közel minden más eset mezei lustaság, a kantár sem fekszik fel helyesen, a lónak sem kényelmes.

A képek amúgy tényleg mindent lemondanak, én se mennék oda még körbenézni se, az is biztos.

2013. júl. 30. 19:56
 9/16 anonim ***** válasza:
Azokkal a lovakkal csinálják néha ezt,amelyek nehezen kantározhatóak,elszöknek közben meg ilyenek. De én sem vagyok híve.
2013. júl. 30. 20:40
 10/16 A kérdező kommentje:

Mint írtam, voltam már ott néhányszor. Sokan nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én nem kimondottan szerettem oda járni. Egyetlen probléma az (volt), hogy a környékünkön ez az egyetlen lovarda, én pedig imádom a lovakat. Az oktatásról annyit, hogy drága, és nem igazán ár-érték arányos, (4000,- egy óra).

A félreértések elkerülése végett nem lehúzni szeretném a helyet, de ez a kérdés nagyon kikívánkozott már belőlem.

2013. júl. 31. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!