Akkor én lovagolok rosszul?
Láttam pár videót,hogy mikor vágtáznak akkor olyan mintha a lovat "rugdosnák".
Pl. http://www.youtube.com/watch?v=kMRiz9_tkz0
56 másodperctől 1 perc 4 másodpercig látható.
Én mikor lovagolok le lett videózva és megnéztem de nekem nem mozog a lábam, nem "rugdosom" így.
Akkor most én csinálom rosszul?
Van olyan ló, amit "rugdosni" (szakszóval hajtani) kell, különben megáll, és van olyan ló is, amelyiknél ez nem szükséges. Vérmérséklet és idomítás kérdése. Minden egyed más és más, nincsenek merev szabályok, mindig ki kell tapasztalni, hogy melyik mire, hogy reagál.
Úgy általánosságban: az angol iskolában úgy szokták képezni a lovakat, hogy szájukkal támaszkodjanak a száron, és hajtani kelljen őket, a western stílusban meg úgy, hogy laza száron menjen, és ha egyszer elindítottad, addig vágtázzon, amíg föl nem veszed a szárat.
De mint mondtam, a lónak is van beleszólása, ki kell tapasztalni, melyik hogy van szoktatva.
No igen, ahány hely, annyi szokás, a volt oktatóm példul mereven ragaszkodik ahhoz, hogy ő kontrollálja a lovat, ha a szerencsétlen véletlenül pont azt csinálja, amit ő is szeretne, akkor ihtig más parancsot ad neki, egészen addig, amíg a ló kizárólag azt és akkor csinálja, amire és amikor a segítségekkel utasítja. És végülis ez is egy védhető koncepció, hiszen ha a ló kezdeményezhet, az teret ad az ilyedezéseknek, elragadásoknak, vagy akár ilyesminek is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!